Ostali sportovi

SP u atletici: Boško Kijanović u kvalifikacijama na 400 metara

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2022

-

10:06

SP u atletici: Boško Kijanović u kvalifikacijama na 400 metara
SP u atletici: Boško Kijanović u kvalifikacijama na 400 metara - - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Svetsko atletsko prvenstvo koje je juče počelo u Oregonu okupilo je oko 200 najboljih atletičara iz celog sveta, a među njima se nalaze i troje srpskih reprezentativaca – Boško Kijanović, Milica Gardašević i Ivana Vuleta.

Nažalost, reprezentacija Srbije na ovogodišnjem Svetskom atletskom prvenstvu neće nastupiti u punom sastavu. Armin Sinančević, Asmir Kolašinac i Angelina Topić iako imaju ispunjene norme neće učestvovati na ovom takmičenju zbog pravila o vakcinama koje važi u SAD.

Od troje srpskih reprezentativaca na borilište će prvi izaći Boško Kijanović koji večeras od 20.05 časova učestvuje u kvalifikacionoj trci na 400 metara.

Boško Kijanović ima fantastičnu godinu za sobom koja mu je donela ogroman skok i napredak na rang listi. Ono što je do prošle godine delovalo nemoguće sada je stvarnost – Srbija ima predstavnika na Svetskom prvenstvu u produženom sprintu!

Fantastični rezultati i oboreni silni državni rekordi Kijanovića su doveli do 39. pozicije na rang listi za Oregon, a 48 400-metraša će učestvovati. Na nedavno održanom Državnom prvenstvu Srbije u atletici Boško je oborio nacionalni record u trci na 200 metara.

Kijanović je pobedu ostvario rezultatom 20,70 sekundi, što mu je pored obaranja rekorda donelo i zlatnu medalju.

U slučaju prolaska u fibnale Kijanovića naredna trka očekuje 20. jula, dok je finale zakazano za 22. jul. Takmičenje u skoku udalj se organizuje 23. jula kada će se na zaletištu naći Ivana Vuleta i Milica Gardašević.

Komentari (0)

Sport