Ostali sportovi

Angelina Topić osvojila bronzu na EP, još jedan podvig srpskih atletičara

Komentari

Autor: Euronews

21/08/2022

-

20:58

Angelina Topić osvojila bronzu na EP, još jedan podvig srpskih atletičara
Angelina Topić - Copyright Tanjug/(AP Photo/Matthias Schrader)

veličina teksta

Aa Aa

 Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju u skoku uvis na Evropskom prvenstvu u Minhenu.

Topićeva je takmičenje počela sigurnim skokovima na visini 1,82, 1,86 i 1,90. Sve prepreke savladala je iz prvog pokušaja, nastavila je u istom ritmu kada se lestivca podigla na 1.93 metara čime je obezbedila plasman među prvih pet i ostala u trci  za medalju.

Rasplet je usledio na visini 1,95 metara. Stopostotan učinak u tom momentu imale su su Jaroslava Maćuih iz Ukrajine i Crnogorka Marija Vuković, u igri su ostale i Brit Verman (Holandija) i Irina Geraščenko (Ukrajina). 

Jaroslava Maćuih iz Ukrajine je nastavila bez greške i na toj visini, Marija Vukovič je u trećem pokučaju takođe bila usešna za drugu poziciju. Topičeva je oborila sva tri puta lestvicu na 1.95, i čekao se još poslednji pokušaj Brit Verman koji je bio neuspešan.

Srbija se u Nemačkoj napravila fantastičan rezultat, osvojila je jednu zlatnu, dve srebrne i jednu bronzanu medalju. 

Evropski šampion u skoku udalj je Ivana Vuleta, vicešampioni na starom kontinentu su Adriana Vilagoš u bacanju koplja i bacač kugle Armin Sinančević. Njima se od večeras pridružila i Angelina Topić, kao najmlađa osvajačica medalje na velikim takmičenjima u istoriji srpske atletika, sa svega 17 godina.  

Komentari (0)

Sport