Ostali sportovi

"Delfini" potopili Slovence: Vaterpolisti Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

02/09/2022

-

13:02 >> 13:12

"Delfini" potopili Slovence: Vaterpolisti Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva
"Delfini" potopili Slovence: Vaterpolisti Srbije u osmini finala Evropskog prvenstva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je Sloveniju 17:6 (5:2, 2:3, 6:1, 4:0) u poslednjem, trećem kolu grupe D, Evropskog prvenstva u Splitu.

"Delfini" su prethodno rutinski savladali Izrael na startu takmičenja (18:3), da bi podmlađena selekcija Dejana Savića potom doživela neugodan poraz protiv Mađarske 16:7, čime je dodatno zakomplikovala put do medalje.

Sistem takmičenja je takav da samo pobednici grupe odlaze direktno u četvrtfinale, dok drugoplasirani, u ovom slučaju Srbija, igraju protiv trećeplasiranih u osmini finala.

Što se tiče duela sa otpisanim Slovencima, Srbija je od starta napravila prednost koju je iskusno sačuvala do kraja susreta. Komplikovano je bilo samo u drugoj četvrtini, koju su "zmajčeki" dobili sa golom razlike, da bi "delfini" u trećoj četvrtini furioznom igrom i definitivno rešili pitanje pobednika.

Sada sledi ukrštanje sa grupom B, u kojoj se nalaze Hrvatska, Grčka, Francuska i Malta, a Srbija će prema svemu sudeći "ukrstiti koplja" sa "trikolorima". Posle dva kola Hrvati su prvi, Grci drugi, dok je Malta na začelju tabele.

 

 

Komentari (0)

Sport