Ostali sportovi

Juniorsko EP: Vaterpolisti Srbije pobedili Grčku i plasirali se u četvrtfinale

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2022

-

19:00

Juniorsko EP: Vaterpolisti Srbije pobedili Grčku i plasirali se u četvrtfinale
EP za juniore - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Na Evropskom prvenstvu u vaterpolu igrača do 19 godina koje se održava u Podgorici, Srbija je u derbiju grupe C  pobedili su Grčku sa 13:12 (5:4, 3:1, 2:4, 3:3) čime je osigurala prvo mesto i plasman u četvrtfinale.

U dramatičnom duelu koji je obilovao rezultatskim preokretima, izabranici Uroša Stevanovića su do povede stigli pogotkom kapitena Vasilija Martinovića 26 sekundi pre kraja.

Završnih osam minuta su bili izuzetno zanimljivi. Lepim golom Gavrilovića Srbija je povela 11:9. Za samo 90 sekundi nakon velikih grešaka "delfina" u napadu, Grci su postigli tri gola i preokrenuli na 12:11. Srbija je uzvratila u poslednjih minut i po meča, Breščanski je izjednačio, a Martinović doneo trijumf.      

Golove za Srbiju, postigli su: Marko Dimitrijević tri, Vasilije Martinović, Bogdan Gavrilović i Viktor Urošević po dva, Mitar Maraš, Nikola Kojić, Bogdan Brešćanski i Aleksandar Kovačević po jedan. Najefikasniji u sastavu Grčke, bili su Evangelos Puras sa četiri i Nikolas Gilas sa tri gola.

U drugom meču grupe, Nemačka je pobedila Rumuniju sa 18:6.

Srbija sutra u mposlednjem kolu igra protiv Rumunije u kojem je favorit. Ako sve bude po planu u četvrtfinalu bi trebalo da igra sa Italijom koja je poražena od Hrvatske rezultatom 12:7.

Komentari (0)

Sport