Ostali sportovi

Srbija protiv Bugarske u 2. kolu Svetskog prvenstva: Pobeda se podrazumeva

Komentari

Autor: Euronews

26/09/2022

-

10:13

Srbija protiv Bugarske u 2. kolu Svetskog prvenstva: Pobeda se podrazumeva
Brankica Mihajlović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Manje od 24 sata nakon što su u prvom meču Svetskog prvenstva savladale Kanadu (3:0), najbolje odbojkašice Srbije igraju meč drugog kola protiv selekcije Bugarske (15.30).

Aktuelne svetske šampionke su favoritiknije i u ovom susretu, ali selektor Danijele Santareli upozorava da ne sme da bude nikakvog opuštanja:

"Bugarke su protiv Nemačke odigrale sjajan meč, jesu izgubile 1:3, ali su pokazale da imaju veliki kvalitet i potencijal. One gaje drugačiji stil igre od Kadane i devoke će mortai da budu koncentrisane. Očekujem od njih da buduna zadovoljavajućem niovu, a opet ćemo, kao i juče protiv Južnoamerikaki morati da vodimo računa i o energetskoj potrošnji, jer je raspored na SP veoma zgusnut", kaže Santareli.

Iskusna Brankica Mihajlović veruje da će ona i njene saigračice podići nivo igre za još jedan stepen, jer je to i cilj na ovom šampionatu, da i iz utakmice u utakmicu budu sve bolje.

"Došle smo da se takmičimo, imamo velike ambicije i moramo da budemo sve bolje kako turnir bude odmicao. Spremne smo za današnji duel i iskreno se nadam da ćemo protiv Bugarske timski biti bolje nego što smo to bile protiv Kanade", ističe Brankica Mihajlović.

Komentari (0)

Sport