Ostali sportovi

Mate Nemeš za Euronews Srbija: Želim medalju na Olimpijskim igrama u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

28/09/2022

-

10:55

Mate Nemeš za Euronews Srbija: Želim medalju na Olimpijskim igrama u Parizu
Mate Nemeš - Copyright AP Photo/Anvar Ilyasov

veličina teksta

Aa Aa

Rvači Srbije osvojili su četiri zlatne i jednu bronzanu medalju na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Beogradu, a jedno od najsjajnijih odličja našlo se i oko vrata Mate Nemeša.

Iskusni borac je ovog jutra bio gost Euronews Srbija i tom prilikom govorio o tome koliko je bilo teško ostvarti taj uspeh i najavio planove za budućnost.

"Treba biti iskren i reći da niko nije mogao da očekuje da ćemo osvojiti četiri zlata i jednu bronzu. To je zaista veliki uspeh. Ipak, pre takmičenja smo imali sjajnu atmosferu, a to je veoma bitno tza ostvarivanje dobrog rezultata. Znate, mi smo više od 250 dana godišnje na priprema, a Rvački savez Srbije, Olimpiki komitet Srbije i Ministarstvoomaldine i Sporta nam mnogo pomažu", rekao je Nemeš.

Euronews

Srpski rvač je otkrio d aje njegov sledeći zadatak da osvoji mljau na Olimpuijskim igramau Parizu 2024. godine, a da ga pre toga očekuje i ispunjavanje kvote za to takmičenje.

"Želim da osvojim medalju na Olimpijskim igrama, a lakše će biti to uraditi u Parizu nego obezbediti samo učešće na Igrama. Sledeće godine nas očekuju kvalifikacioni mečevi i nadam se da ću ih uspešno preskočiti. Prošle godine sam bio na Olimpijskim igrama u Tokiju, ispao sam od Nemca koji je kasnije osvojio treće mesto i zato želim na narednim Igrama da budem mnogo bolji", rekao je Nemeš za Euronews Srbija i naglasio da mu je za osvajanje zlatne medalje mnogo značilo to što je trenirao sa proslavljenim srpskim rvačem Davorom Štefanekom.

Komentari (0)

Sport