Ostali sportovi

Selektor odbojkašica se ne opušta: Treba osvojiti prvo mesto u grupi za bolje četvrtfinale

Komentari

Autor: Euronews

05/10/2022

-

22:11

Selektor odbojkašica se ne opušta: Treba osvojiti prvo mesto u grupi za bolje četvrtfinale
Selektor odbojkašica se ne opušta: Treba osvojiti prvo mesto u grupi za bolje četvrtfinale - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Sedma recka na Svetskom prvenstvu za odbojkašice Srbije bila je Dominikanska republika. Trijumf 3:0 je obezbedio svetskim šampionkama plasman u četvrtfinale, ali selektor Danijele Santareli ne dozvoljava opuštanje već potencira prvo mesto u grupi kao jednu vrstu imperativa za lakšeg rivala u nokaut fazi.

"Bio je ovo još jedan značaj trijumf, moramo da idemo korak po korak i osvojimo prvo mesto u grupi, jer je to važno za četvrtfinale. Nismo danas igrali perfektno, prevashodno prvi set. Nisam bio srećan zbog mnogo grešaka na servisu i u prijemu, ali smo ga dobili. Međutim, srećan sam zbog Slađe i Dane, igrale su veoma dobro. Govorio sam devojkama da je svaka od njih važna, danas su Brankica i Mina odigrale veoma dobro. Drugi set je bio bolji, treći skoro perfektan i zadovoljan sam zbog toga", istako je Santareli. 

Za Srbiju sledi dan odmora, pa onda i dva poslednja meča protiv Tajlanda i Turske.

"Ubeđen sam da možemo da pobedimo oba rivala, ali na kraju je ovo Svetsko prvenstvo. Moramo da se borimo svakog dana iz početka", istakao je selektor.

Brankica Mihajlović je bila na visokom nivou:

"Velika pobeda za nas, Dominikanska republika je u samom vrhu, imaju jake napadače. Mi smo ih koliko-toliko ukrotile i na dobar način smo završili ovu utakmicu. Imamo dan pauze, pa još dva meča, ali smo već prošle u četvrtfinale i to je sjajno. Nadam se da ćemo nastaviti u ovom ritmu."

Prijem servisa je bio veoma dobar u poslednja dva seta.

"Prijem poslednjih nekoliko utakmica dobro funkcioniše. U prom setu je postojao manji pritisak i uspeli smo da ga dobijemo jer smo iskusnija ekipa, već smo se susretale sa ovakvim situacijama. Za sada sve funkcioniše kako treba, uživamo i nadam se da ćemo nastaviti ovako", zaključila je Mihajlovićeva.

Komentari (0)

Sport