Ostali sportovi

Srpski džudisti sjajni na Grend Semu u Azerbejdžanu: Osvojili četiri medalje

Komentari

Autor: Euronews

08/11/2022

-

12:25

Srpski džudisti sjajni na Grend Semu u Azerbejdžanu: Osvojili četiri medalje
Džudisti Srbije Majdov i Kukolj - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Sedmoro džudista predstavljalo je Srbiju na Grand Slemu koji se održao od 4. do 6. novembra 2022. godine u Bakkuu, Azerbejdžan, u Beograd vraćaju četiri medalje.

Zlatno odličje osvojila je Milica Žabić, u kategoriji preko 78 kg, pobedivši Rošel Nunes iz Portugala. Meč je trajao 51 sekundu, obzirom da je samo toliko bilo potrebno da Milica pokaže potpunu dominaciju vrednu zlatnog odličja.

Nemanja Majdov je u kategoriji do 90 kg osvojio srebrno odličje u meču protiv Markusa Nimana. Meč je trajao šest minuta, ali je Šveđanin ipak vazarijem odneo zlatnu medalju.

U kategoriji do 100 kg Aleksandar Kukolj je u meču protiv Zelima Kotsiojeva iz Azerbejdžana osvojio srebrnu medalju. Iako je pokazao da je sjajan borac, nakon 104 sekunde meč je završen u korist Azerbejdžanca.

U ženskoj konkurenciji, bronzanu medalju Srbiji donela je Milica Nikolić u kategoriji do 48 kg. Meč koji joj je doneo bronzu, bio je protiv Francuskinje Širine Bukli. Trajao je šest minuta i 43 sekunde, ali nakon tri nedozvoljene radnje, Francuskinja je iponom odnela pobedu i srebrnu medalju.

Na ovom takmičenju učestvovalo je 367 takmičara iz 61 države i ovo je bila prilika za sve učesnike takmičenja da osvoje bodove za plasman u kvalifikacijama za Olimpijske igre koje će se održati u Parizu 2024. godine.

Komentari (0)

Sport