Ostali sportovi

Norveška očitala lekciju Francuskoj u polufinalu Evropskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

18/11/2022

-

22:03

Norveška očitala lekciju Francuskoj u polufinalu Evropskog prvenstva
Norveška - Francuska - Copyright Tanjug/(Zsolt Czegledi/MTI via AP)

veličina teksta

Aa Aa

U drugom polufinalu Evropskog prvenstva u Sloveniji za rukometašice, aktuelni svetski šampion Norverška nadigrala je olimpijskog prvaka iz Tokija selekciju Francuske rezultatom 28:20 (12:11).

U poslednjih deset minuta meča Norvežanke su potpuno uspostavile kontrolu na terenu, stekle četiri gola prednosti koju su do kraja uvećale i zakazale duel za zlatnu medalju sa Danskom koji se igra u nedelju.
 
Prvo poluvreme bilo je izuzetno zanimljivo i ravnoparvno, Norveška je povela, ali su sredinom prvog dela Francuskinje promenile odbrambenu formaciju, izjednačile, a potom i stekle gol prednosti.

Stine Oftedal (31) je dominirala u redovima Norveške, njeni prodori bili su nezaustavljivi, postigla je pet golova i iznudila nekoliko sedmeraca. Sa dve sjajne intervencije u jednom napadu golman Silje Solberg obezbedila je minimalnu prednost na poluvremenu.  

U nastavku, u 36. minutu bilo je "plus 3" za Norvešku, da bi se u daljem toku meča igra Francuske potpuno raspala, dugo nisu uspele da zatresu mrežu rivala i na dva minuta pre kraja imale su sedam golova zaostatka.

Najzapaženije u pobedničkom timu bile su Nora Merk sa 8 i Stine Oftedal sa 7 golova, dok je golman Silje Solberg imala 14 uspešnih intervencija. Kod Francuskinja Grejs Zadi Deuna postigla je pet pogodaka, a Kloe Valentini 4 gola.     

 

Komentari (0)

Sport