Ostali sportovi

Kamila Đorđi pod istragom zbog falsifikovanja dokumenata

Komentari

Autor: Euronews

24/12/2022

-

14:21

Kamila Đorđi pod istragom zbog falsifikovanja dokumenata
Kamila Đorđi pod istragom zbog falsifikovanja dokumenata - Copyright Graham Hughes/The Canadian Preš via AP

veličina teksta

Aa Aa

Italijanska teniserka Kamila Đorđi nalazi se pod istragom da je koristila lažni "kovid pasoš" kako bi mogla da učestvuje na turnirima izvan domovine, prenose mediji u Italiji.

Navodno, njeno ime je pronađeno među klijentima doktora koji je osumnjičen da je izdavao lažne potvrde o vakcinaciji i preležanom Kovidu.

Pored tridesetogodišnje italijanske teniserke, koja trenutno zauzima 67. mesto na WTA listi, na pemenutom spisku se nalaze i mnoge druge javne ličnosti iz Italije.

Nakon ove informacije pod ozbljnim znakom pitanja je i Kamilino učešće na Australijan Openu koji počinje 16. januara, budući da je poznato da u ovu državu ne može da uđe niko ko nije vakcinisan, odnosno može, ali će proći istu torturu kao Novak Đoković početkom godine.

Najboli srpski teniser nije mogao da učestvuje ni na američkoj turneji, uključujući i US Open, na kojem jeste nastupala Kamila Đorđi, koja je pokazala potrdu o vakcinaciji za koju se sumnja da je nevažeća.

Ukoliko se utvrdi da je sve ovo istina italijanskoj teniserki preti ozbiljna kazna, kako od WTA tako i od italijanskih vlasti.

Komentari (0)

Sport