Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije pobedili Španiju na turniru u Dalasu

Komentari

Autor: Tanjug

02/01/2023

-

10:15 >> 11:06

Vaterpolisti Srbije pobedili Španiju na turniru u Dalasu
Vaterpolisti Srbije pobedili Španiju na turniru u Dalasu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je rano jutros Španiju rezultatom 14:12 (2:1, 4:2, 6:5, 2:4) na turniru u Dalasu.

Po tri gola za selekciju Srbiju postigli su Vasilije Martinović i Radomir Drašović, dok su Nikola Jakšić i Nemanja Ubović postigli po dva. U redovima Španije najbolji je bio Alvaro Granados sa tri postignuta gola. Bio je ovo svojevrsni revaš za poraz 30. decembra od 12:11.

"Sve ide svojim tokom. Ono što smo očekivali dobili smo. Bilo je dobrih stvari i u porazima u prve dve utakmice. Pravimo iskorak, ali je nama najvažnije da vidimo mane kako bismo ih ispravili i bili bolji u budućnosti", rekao je selektor Uroš Stevanović, prenosi Vaterpolo savez Srbije.

Kapiten vaterpolo reprezentacije Srbije Branislav Mitrović izjavio je da je pobeda protiv Španaca bila bitna kao "reakcija na prva dva poraza".

"Od Amerikanaca smo glatko izgubili, protiv Španije smo imali dobijen meč i zato je važno što smo u trećoj utakmici slavili. Ovo je nova ekipa, novi selektor, uhodavamo se i možemo da budemo zadovoljni", istakao je Mitrović.

Srbija će naredni meč odigrati u utorak ujutro protiv selekcije SAD-a, od koje je izgubila 29. decembvra 16:12. Naša selekcija će ovim duelom završiti takmičenje na turniru u Dalasu.

Španija ima dve pobede i poraz, a selekcija SAD-a po pobedu i poraz. Naša selekcija ima jedan trijumf i dva poraza.

Komentari (0)

Sport