Ostali sportovi

Norvežanin Granerud najbolji i u kvalifikacijama u Bišofshofenu

Komentari

Autor: Euronews

05/01/2023

-

17:56

Norvežanin Granerud najbolji i u kvalifikacijama u Bišofshofenu
Norvežanin Granerud najbolji i u kvalifikacijama u Bišofshofenu - Copyright Tanjug/Daniel Karmann/dpa via AP

veličina teksta

Aa Aa

Halvor Egnar Granerud, norveški skakač potvrdio je sjajnu formu na turneji "Četiri skakaonice" i pobedio u kvalifikacijama na "Paul Auserlajtner-Šanceu" u Bišofshofenu. 

Vodeći posle tri skakonice bio je ubedljiv i danas u kvalifikacijama za sutrašnje poslednje takmičenje (16.30) jer je sa dužinom od 137 metara osvojio najviše bodova 151,9. Sutra će za rivala u prvoj seriji imati Austrijanca Markusa Mulera. 

Njegov najveći rival za osvajanje "zlatnog rola", Poljak David Kubacki imao je duži skok (137,5 metara), ali slabiji doskok i ocene pa će sutra skakati u prvoj seriji kvalifikacija protiv zemljaka Jana Habdaša. Slovenac Anže Lanišek bio je treći i sutra će odmeriti snage sa Fransiskom Mertom, dok će Kamil Štoh za rivala imati Klemensa Lajtnera. 

Pred sutrašnje poslednje nadmetanje u Bišofshofenu (16.30) na turneji "Četiri skakonice", Norvežanin Halvor Egnar Granerud vodi sa ukupno 877,8 poena, David Kubacki (Poljska) ima 854,5 a zatim slede Slovenac Anže Lanišek (823,5), pa Poljaci Pjotr Žila (807,5), Kamil Stoh (798)... 

Granerud, Kubacki i Lanišek će se sutra boriti za prestižni trofej "zlatnog orla" uz napomenu da Norvežanin ima značajnu prednost od 23,3 boda, što je ravno dužinskoj razlici od 13 metara.

Komentari (0)

Sport