Ostali sportovi

Poraz Srbije na Svetskom prvenstvu: "Orlovi" bez rešenja za napad Nemačke

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2023

-

17:25

Poraz Srbije na Svetskom prvenstvu:  "Orlovi" bez rešenja za napad Nemačke
Toni Đerona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije poraženi su od Nemačke rezultatom 34:33 (19:17) u drugom kolu grupe E na svetskom prvenstvu u Poljskoj i Švedskoj. O prolasku u narednu rundu takmičenja odlučivaće meč 3. kola protiv Katara.

Napad "pancera" je skoro besprekorno funkcionisao i Srbija nije imala rešenje kako da prekine pobedničlki ritam protivnika.

Srbija je hrabro odigrala, sve vreme pokušavala da istopi vođstvo Nemačke, najbolja prilika poružila se "orlovima"  u 53. minutu kod rezultat 32:30. Imali su loptu pošto je Cupara odbranio zicer protivničkom pivotu.

Mladi Dodić je bio u prodoru, zbog grubog prekršajan nad njim, Srbija je stekla igrača više ali je golman Birlem nastavio seriju uspešnih odbrana i sačuvao prednost svom timu. Hefner je pogodio za 33:30, a Orbović smanjim na 33:31. Čuvar mreže Birlem je sa devet zaustavljenih šuteva predstavljao poslednju i nepremostivu prepreku za četu Tonija Đerone.

Nemačka je odmah na početku stekla prednost, realizovala prvih šest ataka ka golu rivala, bila sigrurna i u 21. minutu stigla do najubedljivijeg vođstva od 15:11.

Golmani Cupara i Bomaštar nisu zabeležili nijednu odbranu do tog momenta. Nakon tajm-auta Tonija Đerone, Bomeštar je upisao prvu uspešnu intervenciju, ali je u istom napadu zbog povrede teren napustio Vejin. Kukić je u napadu ispustio loptu, novu odbranu Bomaštra Srbija nije materijalizovala zbog prestupa pa su "panceri" ponovo imali četiri gola predbnosti (16:12).

Pred kraj prvog poluvremena kod rezultata 18:15, Srbija je prvi put imala igrača više, a Radivojević sa krila efektno poentirao za 18:16. Bio je ti njegov četvrti pogodak, bez promašaja.
Nisu "orlovi" uspeli da se odbrane, Nemačka je i dalje imala tri gola prednosti, a u poslednji minut Srbija je na terenu imala dva igrača više. Radivojević je prelepu akciju završio "cepelinom" za 19:17 na poluvremenu.

U nastvaku se ništa drastično nije promenilo. Na početku nastavka Srbije nije iskoristila prvi napad i igrača više kako bi se opribližila na 19:18, a na drugoj strani, "panceri" su se kompletirali i odmah poveli sa 20:17.

Nisu se predavali izabranici Tonija Đerone, Marsenić je smanjio na 20:18. Bomeštar sjajno intervenisao, a Kukić približio svoj tim na gol zaostatka, da bi protivnik ponovo odskočio i tako sve do samog kraja. 

Najefikasniji u timu Nemačke bili su Mertens i Gola sa po šest golova, dok je Lazar Kućić bio najzapaženiji u ekipi Srbije sa sedam pogodaka. Pratili su ga Bogdan radivojević i Nemanja Ilić sa po pet golova.

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport