Ostali sportovi

Vaterpolisti Zvezde i Novog Beograda u finalu Kupa Srbije

Komentari

Autor: Euronews

28/01/2023

-

22:21

Vaterpolisti Zvezde i Novog Beograda u finalu Kupa Srbije
Crvena zvezda - Radnički - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Crvene zvezde eliminisali su u polufinalu Kupa Srbije branioca trofeja, Radnički. Nadali su se Kragujevčani da će se po treći put za redom naći u finalu, ali su crveno-beli slavili rezultatom 11:10 (2:1, 5:4, 2:2, 1:2) i zakazali duel sa Novim Beogradom koji je bio bolji od Partizana (14:9).

Zvezda je sve vreme bila u plusu dva ili tri gola, kada se rival približio na gol zaostatka, prednost je sačuvala do kraja zahvaljujući sjajnim odbranama golmana Vladimira Mišovića. U odlučujućim momentima u finišu meča dva puta je Mišović čudesnim intervencijama sprečio Kragujevčane da se rezultatski poravnaju.     

Radnički je bio oslabljen neigranjem Marka Radulovića koji je napustio klub i postao član Novog Beograda, a odsutan je bio i Nemanja Vico. 

U timu crveno-belih pored golmana Mišovića, blistali su i Marko Radović i Gavril Subotić, po četiri puta su zatresli protivničku mrežu.

Partizan je u prvom polufinalu bio blizu senzacije, vodio je tri četvrtine, ali je Novi Beograd u poslednjoj deonici serijom 6:0 napravio preokret i stigao do ubedljivog trijumfa. 

Najzaslužniji za preokret i pobedu Novog Beograda bio je reprezentativac Srbije Radomir Drašović strelac četiri gola za svoj tim. 

Crvena zvezda će u finalu pokušati da poremeti planove Novog Beograda. Meč se igra u nedelju na bazenu u Sportskom centru "Milan Gale Muškatirović" od 20 časova. 

Komentari (0)

Sport