Ostali sportovi

Srpski vaterpolisti poraženi od Gruzije posle petaraca u Podgorici

Komentari

Autor: Euronews

14/03/2023

-

19:00

Srpski vaterpolisti poraženi od Gruzije posle petaraca u Podgorici
MN Press - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije poraženi su od Gruzije u 5. kolu kvalifikacija za Svetski kup u Podgorici rezultatom 23:22 nakon peteraca, u regularnom delu bilo je 11:11 (2:4, 3:2, 3:2,3:3). 

Plasman "delfina" na završni turnir u Los Anđelesu će zavisti od ishoda meča Crna Gora - Grčka, gde Srbiji odgovara poraz domaćina.

Na penal ruletu, Dušan Mandić je promašio u prvoj, a Đorđe Vučinić u 13. seriji, golman Vladimir Mišović je odbranio peterac rivalu u četvrtoj seriji i doneo novu šansu koja nije iskorišćena.

Prethodno su "delfini" u 4. kolu na peterce dobili favorita Španiju i praktično samo je trebalo rutinski da odrade duel sa autsajderom Gruzijom, međutim, do trijumfa nisu stigli i sada ništa više ne zavisi od njih.. 

Izabranici Uroša Stevanovića ušli su u meč prilično nonšalantno, Gruzija je bila u vođstvu od početka meča i tek na pet minuta pre kraja treće deonice sa igračem više Đorđe Vučinić je doneo prvo vođstvo od 7:6.

Kod rezultat 9:9 selektor Uroš Stevanović zatražio je tajm-aut četiri minuta pre kraja. Srbija je krenula u napad, a Dušan Mandič doneo vođstvo Srbiji od 10:9.

Marko Radulović je potom šutem iz daljiine povisio na 11:9 pa je izgledalo da je pobeda osigurana, međutim, Gruzija je do kraja izjedenačila rezultat, a u penal seriji  imala je više umeća i slavila pobedu.

 

 

Komentari (0)

Sport