Ostali sportovi

Srbija je ovo čekala više od dve decenije: Istorijski uspeh Voše - Novosađani u finalu EHF Kupa!

Komentari

Autor: Euronews

22/04/2023

-

22:10

Srbija je ovo čekala više od dve decenije: Istorijski uspeh Voše - Novosađani u finalu EHF Kupa!
Srbija je ovo čekala više od dve decenije: Istorijski uspeh Voše - Novosađani u finalu EHF Kupa! - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Vojvodine ostvarili su istorijski uspeh plasmanom u finale EHF Kupa, gde će prvi put posle više od dve decenije, jedan srpski tim pretendovati za trofej na međunarodnoj sceni! 

Novosađani su do poslednjeg stepenika u trećem najjačem evropskom takmičenju, stigli nakon pobede u dvomeču protiv ekipe Alingsosa. Švedski tim slavio je u prvom duelu pred svojim navijačima 25:24, a Vojvodina je u revanšu uspela da anulira zaostatak i rezultatom 32:24 (15:13) obezbedi kartu za finale.

Biće to prvi put još od daleke 2001. godine da je jedan klub iz Srbije došao u situaciju da se bori za evropski pehar. Prethodno je to učinio Jugović iz Kaća, kada je osvojio Čelendž kup. Kasnije su Metaloplastika i Partizan došli do polufinala današnjeg EHF Kupa, a tu prepreku je danas preskočila ekipa Borisa Rojevića.

Nakon ravnopravne igre u prvom poluvremenu, Vojvodina je do prve osetnije prednosti stigla početkom drugog dela igre, kada je u režiji Pukoskog napravila 6:1 seriju za vođstvo od 21:14. Na krilima podrške 2000 navijača u dvorani "Slane bara", prednost srpskog tima je u 42. minutu iznosila i 25:14, da bi u nastavku susreta švedski klub smanjio razliku na "podnošljivih" -5 (24:19), ali više od toga nije mogao.

Novosađani su odigrali bolje, organizovanije, čvrsto u odbrani i sa više ideje u napadu, pa su na kraju zasluženo obezbedili plasman u finale, gde će se za prvi međunarodnu titulu u istoriji boriti protiv pobednika meča Nerba - Runara.

U prvom meču branilac titule, Nerbo slavio je u gostima 29:27, a njihov revanš je na programu u nedelju.

EHF KUP – POLUFINALE (REVANŠI)

Subota

Vojvodina - Alingsos 32:24 (15:13), prvi meč: 24:25

Nedelja

18.00: Nerbo – Runar, prvi meč: 29:27

Komentari (0)

Sport