Ostali sportovi

Srbija četvrta na rukometnom Svetskom prvenstvu za juniore: Sjajna generacija poražena od Islanda

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2023

-

17:24

Srbija četvrta na rukometnom Svetskom prvenstvu za juniore: Sjajna generacija poražena od Islanda
Srbija četvrta na rukometnom Svetskom prvenstvu za juniore: Sjajna generacija poražena od Islanda - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Juniorska muška rukometna reprezentacija Srbije i pored sveg kvaliteta i truda nije uspela da veže dve medalje sa velikih takmičenja, jer su osvajači bronze na prošlogodišnjem prvenstvu Evrope izgubili večerašnji meč za treće mesto sa Islandom, na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj i Grčkoj - 23:27 (13:13). Što nikako ne može da pokvari kompletan sjajan utisak ostavljen na najvećem planetarnom takmičenju u kategoriji igrača do 21. godine, jer je ova generacija još jednom pokazala da je iznad kompletne situacije u našem nekada trofejnom sportu i da predstavlja ozbiljan materijal za velika dela na seniorskoj sceni. 

"Orlići" su bolje ušli u klinč, očigledno motivisani da se sa drugog takmičenja zaredom vrate sa kolajnom, ali i o istom trošku revanširaju ekipi sa severa Evrope za poraz u grupnoj fazi turnira. Jesu zbog obostranog tvrdog početka čekali maltene celih pet minuta na prvi gol, ali su posle "riterna" konstantno bili u prednosti.

Razlika je išla do +4 (7:3, 8:4, 5:9), da bi u smiraj prvog poluvremena pala za jedan pogodak. Činilo se da je sve vreme u rukama izabranika Đorđa Teodorovića, iako se u oba pravca igre moglo i moralo još bolje, a onda su stvari neočekivano izmakle kontroli. Popustila su odbrana i realizacija, pa su Islanđani serijom 3:0 obezbedili egal pred pauzu. 

Uprkos tome uspeli su da se vrate na ispravan kolosek u ranoj fazi drugog meča i ponovo pobegnu takmacu (14:13, 15:13, 16:15), međutim Island je opet zaređao sa golovima u trenucima krize naših momaka i novom serijom 3:0 iz šinjela goniča ušao u odelo progonjenog (18:16). Nisu se ni Srbi predavali, pa su u dva navrata stizali do izjednačenja (19:19, 21:21). 

Ne i do preokreta, mada su svim silama pokušavali da dohvate "slamku spasa". Svaki put kada bi pomislili da su joj blizu, "ribari" su nalazili način da se odlepe, bilo da su koristili svoje vrline bilo da su kažnjavali slabosti našeg tima. Sve to, ipak, ne može da poljulja utisak o vrhunskom potencijalu ove ekipe. 

Večeras su je golgeterski predvodili Boško Stanisavljević (6), Miloš Kos (5), Luka Rogan (4) i Simo Šijan (4). Na drugoj strani su se izdvojili Torsten Leo Gunarson (8), Arnor Vidarson (5) i Andri Mar Runarson (5). 

O tituli rukometnog planetarnog prvaka u juniorskoj konkurenciji odlučuju Mađarska i Nemačka, koja je Srbiju ostavila bez finala. 

Komentari (0)

Sport