Ostali sportovi

Plasman na Olimpijske igre je veliki uspeh za stonotenisere: Rasterećeni u Tokiju žele nova iznenađenja

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2021

-

21:02

Plasman na Olimpijske igre je veliki uspeh za stonotenisere: Rasterećeni u Tokiju žele nova iznenađenja
Plasman na Olimpijske igre je veliki uspeh za stonotenisere: Rasterećeni u Tokiju žele nova iznenađenja - Copyright Tanjug/Tara Radovanovic

veličina teksta

Aa Aa

Selektor stonotenske reprezentacije Miloš Ðukić rekao je da ekipa želi da u Tokiju potvrdi dobar rezultat iz kvalifikacija.


Stonotenisetri Srbije večeras su letom preko Istanbula otputovali u Tokio gde ih očekuje nastup na Olimpijskim igrama, a svi srpski sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Stonoteniska reprezentacija Srbije je napravila iznenađenje svetskih razmera kada je na olimpijskom kvalifikacionom turniru ostvarila plasman na Igre pobedom nad reprezentacijom Hong Konga koja je smatrana za apsolutnog favorita.

"Imali smo dva i po meseca sjajnih priprema, hvala Olimpijskom komitetu Srbije koji nam je obezbedio sve uslove da napravimo dobar rezultat. Nema povreda na sreću, što je uvek bojazan. Idemo na Olimpijske igre da damo maksimu. Plasman među 16 selekcija koje će se naći u Tokiju je veliki rezultat. Daćemo sve od sebe da u ekipnom i pojedinačnom delu zadovoljimo naše rezultatske apetite", rekao je Ðukić na konferenciji za novinare.

Marko Jevtović ima iskustvo sa Olimpijskih igara iz Londona 2012. godine i ističe da su svi članovi tima željni dobrog rezultata u Tokiju.

"Imamo velika očekivanja i spremni smo za borbu. Kao što smo napravili senzaciju u kvalifikacijama, želimo to da uradimo i na Igrama u Tokiju. Ekipa je kompaktna, dobro se poznajemo, imamo sjajnu atmosferu, kako dok radimo, tako i dok se družimo van terena. Bilo bi lepo da to krunišemo dobrim rezultatima", istakao je najiskusniji među stonoteniserima.

Pete Žolt takođe napominje da reprezentacija želi da pokaže da rezultat u kvalifikacijama nije bio slučajan.

"Pripremni period je protekao u sjajnoj atmosferi, nije bilo povreda, što je jako bitno. Željni smo igre na najvećem svetskom takmičenju i priželjkujemo nova iznenađenja, kao što smo ih napravili i protiv Hong Konga", rekao je Žolt.

Dimitrije Levajac, koji je doneo Srbiji krucijalnu pobedu za plasman na Olimpijske igre, napominje da iako je najmlađii član ekipe, želi da bude na nivou Olimpijskih igara i da pruži svoj maksimum.

"Imamo veliku želju da u Tokiju napravimo veliki rezultat i da tako obradujemo celu naciju. Sve je na nama, daćemo sve od sebe", rekao je mladi Levajac.

Komentari (0)

Sport