Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije se mučili sa Japanom, pa mu napunili mrežu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Komentari

Autor: Euronews

23/07/2023

-

12:52

Vaterpolisti Srbije se mučili sa Japanom, pa mu napunili mrežu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva
Vaterpolisti Srbije se mučili sa Japanom, pa mu napunili mrežu u četvrtfinalu Svetskog prvenstva - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Seniorska vaterpolo reprezentacija Srbije igraće četvrtfinale Svetskog prvenstva u Fukuoki, pošto je posle (ne)očekivano velikih problema u prvom poluvremenu meča sa Japanom "izronila", na kraju, rutinsku pobedu nad ekipom treće klase i otišla u već zakazani duel sa Italijom - 16:10 (3:3, 3:2, 7:2, 3:3). U kom će pokušati da se domogne prvog polufinala posle SP 2017. godine, jer je na poslednja dva, usled raznih razloga i okolnosti, završavala kao peta na planeti. 

U najavi meča, naši igrači su redom ponavljali kako i ne pomišljaju da potcene rivala, kog su ranije generacije "udavile" u svih osam međusobnih duela, a onda su uradili baš suprotno. Jeste domaća selekcija ušla motivisana da se dokaže pred svojom publikom, tačno je i da je uloga autsajdera lakša za izneti jer ništa ne moraš a možes sve da pokušaš, ali ne bi Japanci poveli sa 2:0 i imali 3:2 pred kraj prve četvrtine da im to nije dozvoljeno.

Lošom odbranom na jednoj strani i slabom organizacijom napada i realizacijom na drugoj polovini bazena, gde su Srbi razbranili Nišimuru. Zvuči neverovatno, ali je istina da ekipa Uroša Stevanovića čitavih pet minuta nije nalazila način da ubaci loptu u mrežu azijske selekcije, sa prošlogodišnjim devetim mestom kao najboljim plasmanom na SP.

Na kraju se Strahinja Rašović i Vuk Milojević izvukli 3:3 posle prvih osam minuta. U drugoj četvrtini su "delfini" potpuno došli sebi i krenuli da naplaćuju razliku u kvalitetu i tradiciji. Nikola Jakšić, Nemanja Ubović i Jakšić povukli su ostale ka očekivanoj pobedi u duelu definitivno rešenom u trećoj deonici.

Kao protiv Mađarske i Hrvatske u grupnoj fazi, "samuraji" su počeli da padaju a favorit da se diže, pa je tako i Srbija dala "gas" i pobegla na bezbednu daljinu. Toliko da su naši momci posle 6:6 na startu tog dela susreta krenuli da "torpeduju", kada se sve sabere i oduzme, nedoraslog protivnika. 

Prvo je Marko Radulović konačno doneo +2 (8:4), a onda su mu se drugi pridružili u uvećavanju zalihe, do nedostižnih sedam pogodaka viška pred zadnju fazu duela (13:7). I u njoj se samo jedan tim pitao za tok i ishod, pa je jedina dilema bila s kojom razlikom će slaviti naslednici dvostrukog olimpijskog šampiona. 

Mečevi osmine finala Svetskog prvenstva

SAD - Kanada 13:10

Australija - Francuska 8:11 

Hrvatska - Crna Gora 13:12

Japan - Srbija 11.30 16:10

Parovi četvrfinala (25. jul)

Mađarska - SAD

Španija - Francuska

Grčka - Crna Gora

Italija - Srbija 

Komentari (0)

Sport