Ostali sportovi

Mađari u finalu SP, Manherc uz zvuk sirene srušio Špance: Srbija protiv branioca titule za bronzu

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2023

-

12:50

Mađari u finalu SP, Manherc uz zvuk sirene srušio Špance: Srbija protiv branioca titule za bronzu
Novi Beograd - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolisti Srbije nisu uspeli da se domognu finala Svetskog prvenstva, pošto su danas izgubili od Grčke 13:7, pa će u borbi za bronzanu medalju u Japanu igrati sa Španijom koja je u drugom polufinalnom susretu izgubila od Mađarske 12:11 (3:3, 1:3, 3:2, 5:3) i to na spektakularan način.

Iako je "crvena furija" tokom čitavog susreta bila bolji rival u bazenu, Mađari su u poslednjoj četvrtini podigli nivo igre, postigli čak pet golova, a odlučujući je stigao u gotovo poslednjoj sekundi meča, kada je Manherc svojim trećim pogotkom, izrastao u pravog junaka svoje zemlje.

Time je Španije predala svetsku titulu, osvojenu prošle godine u Budimpešti, a za novi trofej šampiona planete boriće se Mađarska i Grčka za dva dana u 11 časova po našem vremenu.

"Crvena furija" gotovo tokom čitavog susreta bila u vođstvu. Na krilima Peronea, Munjarisa i Sanahuje u nekoliko navrata je stekla dva gola prednosti. Ali je diskutabilnim odlukama u finišu dozvolila preokret Mađarske. U poslednjem napadu Španci nisu iskoristili igrača više, što je Mađarska umela da naplati na 11 sekundi do kraja. Manherc je povukao loptu, šutirao jako iskosa, a uprkos solidnoj odbrani golmana Španije, lopta je jedva otišla ispod njegove ruke i preko "gol linije", a na radost svih Mađara, sudija je pokazao na centar.


Time je Srbija izvukla sada već nekadašnjeg šampiona sveta u borbi za bronzanu medalju, a njihov duel na programu je u subotu, 29. jula u 06 časova po srednjeevropskom vremenu.

Komentari (0)

Sport