Ostali sportovi

Strelkinje Arsović i Vukašinović otvaranju prvi Olimpijski dan za Srbiju

Komentari

Autor: Euronews

23/07/2021

-

10:01

Strelkinje Arsović i Vukašinović otvaranju prvi Olimpijski dan za Srbiju
Strelkinje Arsović i Vukašinović otvaranju prvi Olimpijski dan za Srbiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Svečanom ceremonijom otvaranja zvanično će početi Olimpijske igre u Tokiju. Takmičenja u nekoliko sportova su, međutim, uveliko u toku, a na borilišta, i to uspešno, izašla je srpska veslačica Jovana Arsić, koja je u skifu uspela da izbori četvrtfinale.


Prvi dan Olimpijskih igara biće bogat po pitanju učešća sportista iz Srbije. U subotu rano ujutru nastupiće strelkinje Andrea Arsović i Sanja Vukašinović u disciplini vazdušna puška – 10 metara.

Kvalifikacije počinju u jedan sat i 30 minuta posle ponoći po srednjeevropskom vremenu, odnosno u 8.30 po lokalnom.

"S obzirom na to da imam iskustva sa Olimpijskih igara, znam šta me očekuje. Velika je privilegija predstavljati svoju državu na najvećem sportskom takmičenju i daću sve od sebe da to uradim na najbolji mogući način. Brzo smo se snašli u svim protokolima vezanim za zaštitu od infekcije virusom COVID-19 i navikli se na procedure koje ćemo morati da poštujemo tokom takmičenja", rekla je Andrea Arsović.

Sanja Vukašinović će na Igrama u Tokiju biti najmlađi član streljačkog olimpijskog tima Srbije i nada se dobrom rezultatu na svom prvom nastupu na najvećoj svetskoj sportskoj sceni.

"Poseban je osećaj biti deo Olimpijskog tima Srbije i provoditi vreme u Olimpijskom selu. Jedinstveno iskustvo je ispred mene, želim da uživam u takmičenju, ali i da ostvarim rezultat kojim ću biti zadovoljna. Treniramo od kako smo stigli u Tokio, navikavamo se polako na uslove koji vladaju na strelištu i jedva čekamo početak takmičenja", rekla je za sajt OKS Sanja Vukašinović.

 

Komentari (0)

Sport