Ostali sportovi

Odbojkašice Srbije pobedile i Kanadu: Sigurno koračaju ka olimpijskoj vizi

Komentari

Autor: Euronews

19/09/2023

-

09:27

Odbojkašice Srbije pobedile i Kanadu: Sigurno koračaju ka olimpijskoj vizi
Odbojkašice Srbije pobedile i Kanadu: Sigurno koračaju ka olimpijskoj vizi - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Tri utakmice, tri pobede i nijedan izgubljen set. To je ukratko presek urađenog ženske odbojkaške reprezentacije Srbije na kvalifikacionom turniru za odlazak na Olimpijske igre u Pariz naredne godine. U noći između ponedeljka i utorka aktuelne evropske vicešampionke su se sastale sa Kandaom i savladale ih u tri seta – 25:19, 25:17, 25:21.

Revanširale su se igračice selektora Đovanija Gvidetija tako rivalkama za nedavni poraz u Ligi nacija koji ih je ostavio bez plasmana na završni turnir, pa su zatao sa mnogo opreza i maksimalnom koncetracijom pristupile ovom susretu.

Ključna figura u nacionalnom titmu Srbije bila je Tijana Bošković sa 25 osvojenih poena, Jovana Stevanović ih je imala 15, a Aleksandra Uzelac jedan manje, dok kod Kanađanki nijedna odbojkašica nije imala dvocifren učinak.

Kako kvalifikacioni turnir u Kini ulazi u završnicu tako i rivali Srbije postaju sve kvaltetniji, te će u sredu od 10.00 časova odmeriti snage protiv Češke koju je nedavno savladala u četvtfinalu Evropskog prvenstva.

Nakon tog susreta odigraće još mečeve protiv Dominikanske Republike, Holandije i Kine, a da bi obezbedile plasman na Olimpijske igre potrebno je da takmičenje završe među prve dve ekipe i za sada su na dobrom putu da to učine.

Komentari (0)

Sport