Tenis

Novak Đoković dva puta izlazi na teren u Parizu: Prvo u singlu, a onda i dublu

Komentari

Autor: Euronews

01/11/2023

-

11:58

Novak Đoković dva puta izlazi na teren u Parizu: Prvo u singlu, a onda i dublu
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Španac Karlos Alkaraz je poražen od Romana Safijulina na startu Matsresa u Parizu, te su Novaku Đokoviću vrata prvog mesta na kraju 2023. godine širom otvorena. Praktično, već je prošao kroz njih.

Najbolji svetski teniser trenutno ima 11.045 bodova, Španac "svega" 8.625, a kako Novak u glavnom gradu Francuske brani krunu od prošle godine, što dalje dogura to će izgubiti manji broj poena i sačuvati trenutnu prednost. A računica kaže d amu je uz trjumf u Parizu potrebna još jedna pobeda na završnom turniru u Torinu i da Novu godinu dočekao kao najbolji na svetu.

Srpski teniser će ove srede dva puta izlaziti na teren i to najpre u singlu, gde igra protiv Argentinca Tomasa Martina Ečeverija i taj meč je zakazan kao treći na centralnom terenu i ne bi trebalo da počne pre 14.00 časova. Pre njih dvojice na istom mestu će igrati Grigor Dimitrov i Danil Medvedev, odnosno Stefanos Cicipas i Feliks Ože Alijasim.

Prema procenama organizatora već oko 17.00 časova Đoković bi ponovo mogao da izađe na teren i to u dubl konkurenciji, gde će zajedno sa Miomirom Kecmanovićem ukrstiti rekete protiv Austraijanca Metjua Ebdena i Indijca Rohana Bopana.

Komentari (0)

Sport