Tenis

Novak Đoković se priključio reprezentativcima Srbije u Malagi

Komentari

Autor: Tanjug

20/11/2023

-

17:54

Novak Đoković se priključio reprezentativcima Srbije u Malagi
Novak Đoković - Copyright Twitter/TS Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković doputovao je danas u Malagu i priključio se reprezentativcima Srbije na Završnom turniru Dejvis kupa.

"Nema umora, ostalo je još da se odigra završnica Dejvis kupa i zbog toga nema opuštanja", poručio je Đoković po sletanju u Malagu.

Đokovića je na aerodromu dočekao i jedan od glavnih organizatora F8 Dejvis kupa Felisijano Lopez. Srbija će u četvrtak od 16 časova u četvrtfinalu Završnog turnira Dejvis kupa igrati protiv Velike Britanije.

Đoković je sinoć pobedio Janika Sinera 2:0 (6:3, 6:3) u finalu Završnog ATP Mastersa u Torinu. Srpski teniser je po sedmi put u karijeri trijumfovao na Završnom Mastersu sezone.

Srbija će u četvrtak od 16 časova u četvrtfinalu Završnog turnira Dejvis kupa igrati protiv Velike Britanije.

 

 

Najbolji teniser sveta Novak Đoković započeo je danas jubilarnu 400. nedelju na vrhu ATP liste. Postao je prvi teniser koji je "probio" magičnu brojku od 400 nedelja, a drugi na toj listi je Rodžer Federer sa 310.

Srpski teniser ima obezbeđeno prvo mesto najmanje do kraja Australijan opena, odnosno bar 410 nedelja. Đoković na vrhu ima 11.245 bodova, razlika nad Karlosom Alkarazom (8.855) je na kraju ove sezone 2.390 poena.

Komentari (0)

Sport