Tenis

Kecmanović dobio Drejpera i doveo Srbiju na prag polufinala Dejvis kupa!

Komentari

Autor: Euronews

23/11/2023

-

20:31

Kecmanović dobio Drejpera i doveo Srbiju na prag polufinala Dejvis kupa!
Miomir Kecmanović - Copyright AP Photo/Paul White

veličina teksta

Aa Aa

Miomir Kecmanović doneo je Srbiji prvi poen na Dejvis kupu i samo još jedna pobeda deli "orlove" od polufinala takmičenja u Malagi. Srpski teniser pobedio je Džeka Drejpera iz sastava Velike Britanije u dva seta (7:6, 7:6), a ukoliko večeras Novak Đoković opravda ulogu favorita protiv Kamerona Norija, Srbija će obezbediti plasman među četiri najbolje reprezentacije na planeti, gde će za narednog rivala imati Italiju, koja je prethodno savladala Holandiju 2:1.

Susret Kecmanovića i Drejpera trajao je gotovo dva časa, a posle grčevite borbe i meča koji nije obilovao brejk šansama, srpski teniser je na kraju došao do zaslužene pobede. I to prve u drugom međusobnom duelu sa 60. igračem sveta.

Momak iz Beograda došao je do prednosti na meču nakon bolje igre u taj-brejku uvodnog seta. Kecmanović je imao priliku da ranije dođe do vođstva, ali nije uspeo da iskoristi dve set lopte u 10. gemu, pa je prvi deo igre odlučen u taj-brejku, gde je ovaj put, bio srećnije ruke - 7:2.

Drugi set je odigran po uzoru na uvodni. Sa skromnim procentima ubačenog prvog servisa, ali i sa nešto kraćom razmenom. Šansi za brejk nije ni bilo, pa je i ovog puta meč otišao u "13. gem". Britanac je sa boljom energijom otvorio taj-brejk, Miomir se konsolidovao u nastavku, napravio tri mini brejka i rezultatom 8:6 doveo Srbiju na prag polufinala Dejvis kupa.

Komentari (0)

Sport