Tenis

Đoković od 9.00 časova protiv Ečeverija za osminu finala Australijan opena

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2024

-

07:32

Đoković od 9.00 časova protiv Ečeverija za osminu finala Australijan opena
Đoković od 9.00 časova protiv Ečeverija za osminu finala Australijan opena - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković u trerćem kolu Australijan opena (9.00) igra protiv Argentinca Tomasa Martrina Ečeverija. Može li Argentinac, koji veoma dobro igra na tvrdoj podlozi da konačno savlada svog idola, videćemo danas (ili večeras po lokalnom vremenu), jer kako je i sam svetski broj "jedan" istakao nije u najboljem zdravstvenom momentu.

Prošle godine Đoković je dva puta savladao Argentinca, međutim, u prva dva kola bilo je evidentno da usled prehlade nema dovoljno svežine da lomi rivale kako to obično čini. 

"Intenzitet i nivo turnira se podiže, protivnici su sve bolji, Mislim da mi ni žreb nije nimalo lak, za protivnike imam tenisere koji fenomenalno igraju. Sad je na redu Ečeveri, koji igra možda i tenis života na tvrdoj podlozi, ubedljivo je pobedio Marija i Monfisa", rekao je Đoković.

 

 

A Ečeverija nikad nije krio da mu je Đoković idol.

"Volim Novaka, želeo sam da budem kao on još otkad sam bio dete. Kada sam potpisao ugovor sa kompanijom Hed, prvo što sam tražio jeste Novakov reket. Pokušavam da odigravam neke udarce poput njega", istakao je svojevremeno Argentinac.

Ukoliko Novak prebrodi ovu prepreku, u osmini finala Australijan opena igraće protiv boljeg iz duela Manaraino - Šelton.

Komentari (0)

Sport