Tenis

Neće biti reprize: Tejlor Fric eliminisao Cicipasa i zakazao duel sa Đokovićem

Komentari

Autor: Euronews

21/01/2024

-

07:39

Neće biti reprize: Tejlor Fric eliminisao Cicipasa i zakazao duel sa Đokovićem
Tanjug AP/Alessandra Tarantino - Copyright Tanjug AP/Alessandra Tarantino

veličina teksta

Aa Aa

Neće biti reprize finala od prošlog Australijan opena kada je Novak Đoković pobedio Stefanosa Cicipasa jer je Grk eliminisan u osmini finala od Tejlora Frica 1:3 (6:7, 7:5, 3:6, 3:6), pa će svetski broj jedan i Amerikanac igrati za plasman u polufinale na prvom Grend slemu u sezoni.

Amerikanac je igrao sjajno, nadigrao je Cicipasa i potvrdio dobru formu. Prvi set je rešio u taj-breku (7:3), Cicipas je uspeo prvi da napravi brejk u meču i dobije drugi set 7:5, ali u poslednja dva je bio nadigran.

 

 

Možda je klučni bio šesti gem u trećem setu. Cicipas je uspeo da vrati brejk, ali je izgubio na svoj servis i pao u igri. Fric je imao i psihološku prednost, stigao je do četvrtfinala a za nešto više moraće da napravi senzaciju protiv Novaka Đokovića. Do sada su se Novak i Fric sastali osam puta i srpski as nikad nije izgubio od Amerikanca. Pobedio ga je 3:1 na AO 2021. godine, prošle godine dobio ga je na MAstersu u Sinsinatiju 2:0, a na US openu 3:0 (6:1, 6:4, 6:4) u četvrtfinalu.

 

 

Kod žena, Arina Sabalanka nastavlja da gazi rivalke. Anisimovoj je prepustila samo pet gemova 2:0 (6:3, 6:2) za 66 minuta igre. I Koko Gof je za minut manje ispratila kući Magdalenu Freš 2:0 (6:1, 6:2), pa će se u četvrtifinalu sastati sa Ukrainkom Martom Kostjuk koja je eliminisala Timofejevu 2:0.

Komentari (0)

Sport