Tenis

Lajović i Kecmanović bez pobede: "Orlovi" u teškoj situaciji posle prvog dana teniskog megdana sa Slovačkom

Komentari

Autor: Euronews

02/02/2024

-

19:13

Lajović i Kecmanović bez pobede: "Orlovi" u teškoj situaciji posle prvog dana teniskog megdana sa Slovačkom
Dušan Lajović - Copyright AP/Radivoje Pavicic

veličina teksta

Aa Aa

Teniska reprezentacija Srbije nema pobedu posle prvog dana meča kvalifikacija za Dejvis kup, protiv selekcije Slovačke, jer su Miomir Kecmanović i Dušan Lajović izgubili svoje duele u singl konkurenciji.

Prvi je u dva seta "pao" mlađi Kecmanović (0:2), od ruke Lukaša Klajna, a onda je i njegov stariji kolega izvisio za timski poen - 1:2, što je "orlove" dovelo u tešku, gotovo bezizlaznu situaciju u nastavku "reketanja" u kraljevačkoj dvorani "Ibar".

Uvodni deo drugog susreta nije, međutim, slutio takav ishod, obzirom na to da je Lajović dobio prvi set protiv Aleksa Molčana (6:4). Za to su mu bili dovoljni brejkovi u petom i sedmom gemu. Jeste gostujući teniser slavljem na gem servis domaćina spustio zaostatak na 3:5, pa na 4:5, ali je njegov napad odbijen.

Nažalost, tu se raspala igra jednog od najjačih aduta selektora Viktora Trickog. Jeste napravio jedan brejk, ali je rival čak tri, pa mu je bilo dovoljno svega 36 minuta da taj deo susreta reši s ubedljivih 6:2.

U trećem je postojao samo jedan čovek na terenu, Molčan je bukvalno radio šta je hteo i sve mu je glatko prolazilo, pa Lajović nije mogao ni stigao da uzme nijedan jedini gem, pa je posle 31. minuta i 0:6 definitivno položio "oružje". 

Drugog takmičarksog dana prvi će na teren izaći Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović u dubl kombinaciji protiv Jozefa Kovalika i Igora Zelenaja, a posle tog će se igrati i dva u singlu. Kecmanovića sa Molčanom, te Lajovića sa Klajnom. 

U subotu su na programu dueli Kecmanović-Molčan, Lajović-Klajn, dok su za dubl zakazani Nikola Ćaćić i Kecmanović.

Komentari (0)

Sport