Tenis

Dušan Lajović se plasirao u 2. kolo Indijan Velsa: Tijafo naredni rival

Komentari

Autor: Euronews

08/03/2024

-

12:14

Dušan Lajović se plasirao u 2. kolo Indijan Velsa: Tijafo naredni rival
Dušan Lajović - Copyright AP/Radivoje Pavicic

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser, Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo Mastersa u Indijan Velsu, pošto je u noći između četvrtka i petka  pobedio Finca Emila Rusuvuorija sa 2:0 (7:5, 6.2).

Meč je trajao 97 minuta, a nakon prvog seta meč je prekinut zbog kiše i nastavljen je u večernjim časovima. U prvom setu Lajović je došao do ranog brejka u prvom gemu i tako uspeo da nametne svoj ritam. Finac se nije predavao, pa je vratio brejk u šestom gemu, nakon čega je usledio period izjednačene igre. Tek u 11. gemu srpski teniser ponovo oduzima servis protivniku i tako trasira sebi put do osvajanja prvog seta.

Nakon velike pauze meče je nastavljne i u drugom setu se bolje snašao Ljaović. Odmah na početku je oduzeos servis Fincu i nakon toga sigurno servirao do sedmog gema u kom je ponovo došao do brejka.

U drugom kolu protivnik Lajoviću biće Francuz, Franses Tijafo, a taj meč na programu je u noći između petka i subote od 04.30 časova.

Isti dan na teren će izaći i najbolji teniser sveta, Novak Đoković koji će se u večernjem terminu koji još nije preciziran sastati sa Australijancem Aleksandrom Vukićem.

Komentari (0)

Sport