Tenis

Jedan od najtežih Đokovićevih poraza u karijeri: Eliminisan sa turnira u Indijan Velsu od 123. igrača sveta

Komentari

Autor: Euronews

12/03/2024

-

07:04

Jedan od najtežih Đokovićevih poraza u karijeri: Eliminisan sa turnira u Indijan Velsu od 123. igrača sveta
Jedan od najtežih Đokovićevih poraza u karijeri: Eliminisan sa turnira u Indijan Velsu od 123. igrača sveta - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Najolji teniser sveta, Novak Đoković završio je učešće na Mastersu u Indijan Velsu i to nakon šo je u trećem kolu poražen od 123. tenisera sveta Luke Nardija - 4:6, 6:3, 3:6.

Italijanski teniser je do susreta protiv Noleta stigao kao "laki lizer" i partijom karijere ostvario najznačajniju pobedu od kad je počeo da se bavi tenisom. Ujedno, dvadesetogodišnjak je postao najslabije rangirani igrač koji je uspeo da savlada Đokovića na nekom turniru iz serije 1.000 još od 2008. godine.

Nije lider na ATP listi na ovom meču ličio na sebe. Nedostajalo mu je smirenosti, preciznosti u udarcima, a nesvakidašnje za njega, bio je vrlo nervozan, ćemu su možda kumovali i stomačni problemi zbog kojih je u drugom setu čak morao da uzme i tabletu.

Nervozu je ispolji i kroz raspravu sa glavnim sudijom meča što ga je dodatno udaljilo od potrebnog fokusa, a Italijanu dizalo samopouzdanje.

Ipak, kako god bilo, ne treba umanjiti ni fenomenalno izdanje italijanskog tenisera koji je "rastao" kako je meč odmicao i na kraju ostvario pobedu koja će mu prvi put u karijeri doneti plasman među 100 najboljih tenisera na svetu.

Meč u Indijan Velsu je trajao gotovo dva i po sata, bio je njihov prvi međuosbni i ostaće Nordi zapamćen kao teniser koji je zaustavo Novaka na putu do šeste titule "u pustinji" čime bi pretekeo Rodžer Federera po broju titula na ovom turniru.

Italijan će se u narednom meču sastati protiv Tomiaj Pola iz Sjedinjenih Američkih Država koji je u trećem kolu bio bolji od Francuza, Iga Ambera - 6:4, 6.4.

Komentari (0)

Sport