Tenis

Novak Đoković prekinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem

Komentari

Autor: Euronews

27/03/2024

-

09:54

Novak Đoković prekinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem
Novak Đoković prekinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem - Copyright Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković pogtražiće novog trenera, jer je svetski broj jedan objavio da je raskinuo saradnju sa trenerom Goranom Ivaniševićem.

Ogromno iznenađenje za sve, jer ništa nije nagoveštavalo da bi ovako nešto moglo da se dogodi. Saradnja je bila uspešna, osvojeno je mnogo turnira...

"Jasno se sećam momenta kada sam pozvao Gorana da bude deo mog tima. Bilo je to još 2018, Marjan (Vajda) i ja smo tražili inovacije i neku magiju za servis u našem tandemu. Ne samo da smo doneli servis, već i mnogo smeha, zabave, broj jedan na kraju godine, oborene rekorde, još 12 grend slem titula (i nekoliko finala) otad. Da li sam spomenuo i malo drame takođe?“, napisao je Novak.

A, zatim pokušao da objasni prekid saradnje:

"Goran i ja smo pre nekoliko dana rešili da prestanemo da sarađujemo. Hemija na terenu imala je uspone i padove, ali naše prijateljstvo je oduvek bilo čvrsto kao stena. U stvari, ponosan sam na to – nisam siguran da je i on: osim što smo osvajali turnire skupa, imali smo i bitku sa strane u parćisu (društvena igra, prim. aut) mnogo godina. I taj turnir se za nas ne završava nikada. Šefinjo, hvala ti na svemu prijatelju moj".

 

 

Ivanišević je u Đokovićev tim stigao pred Vimbldon 2019. godine, kada je Novak doživeo novi fantastičan uspon forme i pružao vrhunske partije u kontinuitetu. Tokom njihove saradnje pamte se i one manje lepše stvari, poput diskvalifikacija sa Ju-Es Opena i deportacija iz Australije tokom pandemije virusa korona.

Komentari (0)

Sport