Tenis

Rusija pomogla u Dejvis kupu: Srbija u četvrtfinalu, rival Kazahstan

Komentari

Autor: Euronews

29/11/2021

-

07:21 >> 07:25

Rusija pomogla u Dejvis kupu: Srbija u četvrtfinalu, rival Kazahstan
Tanjug/AP/Michael Probst - Copyright Tanjug/AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

"Iz Rusije s ljubavlju", naslov filma o čuvenom Džejms Bondu odnosi se i na tenisere Srbije. Rusija je pobedom nad Španijom 2:1, uz ostale pozitivne ishode omogućila Srbiji da se na mala vrata plasira u četvrtfinale Dejvis kupa, a  rival u Madridu biće u sredu Kazahstan.

Presudan je bio dubl u kome su Arslan Karacev i Andrej Rubljov dobili Granoljersa i Lopeza sa 2:1 u setovima - 4:6, 6:2, 6:4. Srbija se na taj način kao jedna od dve najboljeg drugoplasirane reprezentacije izborila za plasman među osam najboljih selekcija sveta. Tim selektora Viktora Troickog ima set količnik +3 (9:6), dok je Španija ostala na +2 (9:7). Druga selekcija koja je izborila četvrtfinale kao drugoplasirana bila je Švedska.

Naredni rival Kazahstan dobio je Švedsku i Kanadu juče 3:0 i kao prvi u Grupi B izborio plasman u četvrtfinale. Nobvaku Đokoviću i ostalim našim igračima rivali će biti Aleksandar Bablik, Dmitri Popko, Mihail Kukuškin, Aleksandar Nedovjesov i Andrej Golubev.

Parovi četvrtfinala Devis kupa su: Rusija - Švedska, Velika Britanija - Nemačka, Italija - Hrvatska i Srbija - Kazahstan. U polufiunalu se pobednik meča Srbija - Kazahstan ukršta sa boljim iz duela Italije i Hrvatske.

Komentari (0)

Sport