Tenis

Direktor Australijan opena o Đokoviću: Jeste na spisku učesnika, ali to ne znači da će smeti da igra

Komentari

Autor: Euronews

09/12/2021

-

10:00

Direktor Australijan opena o Đokoviću: Jeste na spisku učesnika, ali to ne znači da će smeti da igra
Tanjug/AP/Michael Probst - Copyright Tanjug/AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Vest da se u sredu ujutru ime Novaka Đokovića pojavilo na listi učesnika za Australijan open obišla je svet i obradovala armiju njegovih navijača širom sveta, ali izgeda da je ta informacija pogrešno protumačena.

Naime, direktor prvog Grend slema u sezoni Kreg Tajli objašnjava da nije nužno da svi oni koji su prijavljeni za turnir budu i u glavnom žrebu i da Đokovićev status još nije poznat.

"Nije bilo razoga da se Đoković ne nađe na listi učesnika za Australijan open, ali to ne znači da će automatski učestvovati. Žreb za turnir će biti organizovan tek za nekoliko nedelja i tada ćemo tačno znati ko učestvuje, a ko ne učestvuje", rekao je Tejli.

Podsećanja radi, peripetije oko Novakovog učešća u Australiji su nastale zbog toga što tamošnje vlasti ne dozvoljavaju nevakcinisanim teniserima da učestvuju na turniru, a prvi reket sveta i dalje odbija da se izjasni da li je primio vakcinu ili nije.

"Da budem jasan, niko ne može da igra na Australijan openu ako nije vakcinisan. Jedini izuzetak je taj ukoliko imate posebnu dozvolu medicinske komisije izdate od strane australijskih vlasti, a odgovorno tvrdim da do sada nismo dobili takve doznake", rekao je Tejli i dodao:

"Svi učesnici, počev od gledalaca, zvaničnih lica, članova timova i smaih tensiera će imati isti tretman i  niko ko nije vakcinisan neće moći da prisustvuje mečevima. U tom smislu neće biti niakvih popusta. Pre samo šest meseci smo imali situaciju da je procenat vakcinisanih tenisera bio oko 50 odsto, a danas je veći od 95 odsto".

Komentari (0)

Sport