Tenis

Novak Đoković dobio nagradu ITF za najboljeg tenisera godine

Komentari

Autor: Euronews

16/12/2021

-

22:42

Novak Đoković dobio nagradu ITF za najboljeg tenisera godine
Novak Đoković - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je sedmi put karijeri izabran za tenisera godine prema ITF-u (Međunarodna teniska federacija). Srpski as je prestigao svog idola Pita Samprasa i sada je rekorder. Kada je reč o damama, nagrađena je Ešli Barti.

Nagrada ITF svetski šampion dodeljuje se najboljim igračima u singlu, u sezoni u obe konkurencije. Nagradu dobija onaj koji je "imao najbolje nastupe tokom godine sa akcentom na Grend slem trofeje, ali i timska takmičenja poput Dejvis kupa.

Novak je ovo priznanje osvajao već u 2011, 2012, 2013, 2014, 2015. i 2018. godini. Prošle niko nije nagrađen, zbog pandemije korona virusa.

”Posle godine koja je donela toliko radosti meni, mom timu i mojim navijačima, velika je čast dobiti priznanje Svetskog šampiona ITF po sedmi put. Veoma sam zahvalan, ali i ponosan na rezultate koje sam ostvario, a imao sam i tu sreću da predstavljam srpsku reprezentaciju” rekao je Đoković.

U konkurenciji muških parova Svetski šampioni ITF su Hrvati Mate Pavić i Nikola Mektić, a u ženskom dublu to su Barbora Krejčikova i Katerina Sinijakova.

Komentari (0)

Sport