Tenis

Prvi čovek Australijan Opena kaže da bi voleo da Đoković učestvuje i ističe koje su opcije

Komentari

Autor: Euronews, BBC

22/12/2021

-

19:13

Prvi čovek Australijan Opena kaže da bi voleo da Đoković učestvuje i ističe koje su opcije
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi čovek Australijan opena, Kreg Tajli, govorio je o učešću Novaka Đokovića na Gren slem turniru u Melburnu. Naime, prvi reket sveta je već neko vreme u fokusu javnosti, zbog toga što je njegovo igranje na turniru koji je osvajao čak devet puta neizvesno zbog situacije sa kovid protokolima.

Država Viktorija je donela rigorozne mere, što je uzburkalo javnost, s obzirom na to da takva situacija otvara mogućnost da neki od tenisera neće uzeti učešće na Australijan openu.

S obzirom na to, organizatori Gren Slema su odlučili da promene, odnosno, ''olabave'' određene mere. Konkretno, određenom broju nevakcinisanih, a naglašeno je da će broj biti jako mali, će biti dozvoljeno da budu učesnici isključivo uz medicinsko izuzeće od vakcinacije prilikom dolaska u Melburn.

Naglašeno je da nevakcinisani učesnici koji budu dobili pomenuto medicinsko izuzeće neće biti primorani na karantin, već samo na izolaciju koja će trajati od testa pri dolasku, do dobijanja (negativnog) rezultata na istom.

Prvi čovek orgranizacije, Kreg Tejli, rekao je: "Ako se Novak pojavi, on će biti ili vakcinisan ili će imati medicinsko izuzeće". 

On je dodao da želi najbolje igrače na turniru i da bi voleo da Novak učestvuje. Kaže i da Novak ne priča ni sa kim o svom statusu, kao ni da ga on to neće pitati jer to nije njegov posao.

Novak je čak devet puta osvajao Australijan open. Prvi put je to učinio 2008. godine, a prethodne tri godine je uzastopno bio na teniskom tronu Melburna.

Da podsetimo, na turniru najverovatnije nećemo gledati Rafaela Nadala, Belindu Benčić i Serenu Vilijams, pošto su pozitivni na korona virus. Ipak, Tejli je istakao da veruje da bi Španac ipak mogao da se pojavi na turniru.

Komentari (0)

Sport