Tenis

Đoković objavio da će igrati u Melburnu: Dobio sam izuzeće, krećem u Australiju

Komentari

Autor: Euronews

04/01/2022

-

11:30

Đoković objavio da će igrati u Melburnu: Dobio sam izuzeće, krećem u Australiju
Tanjug/AP/Michael Probst - Copyright Tanjug/AP/Michael Probst

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković objavio je da će igrati na Otvorenom prvenstvu Australije.

"Prijalo mi je da budem sa svojom porodicom i dragim ljudima, odmorio sam se od veoma duge i uspešne sezone. Sada krećem u Australiju jer sam dobio izuzeće i spreman sam da živim i dišem tenis narednih par nedelja takmičenja. Hvala svima na podršci", napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Đoković je vest podelio na Instagramu, a ujedno je svima i čestitao Novu godinu.

"Srećna svima Nova godina! Želim vam mnogo zdravlja, ljubavi, radosti i sreće. Da vidite, dišete i mislite ljubav i da negujete poštovanje prema svakoj osobi i živom biću na ovoj divnoj planeti".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Otvoreno prvenstvo Australije na programu je od 17. do 30. januara. Đoković će se u Melburnu boriti za svoju jubilarnu 10. titulu i rekorni 21. grend slem trofej.

Novak je prvi put osvojio titulu u Australiji  2008. godine, a prethodne tri godine je uzastopno bio na teniskom tronu Melburna.

Kako su "olabavljena" pravila

Prethodnih nedelja bilo je mnogo nagađanja o tome da li će Novak Đoković igrati u Melburnu. Država Viktorija je donela rigorozne mere, što je uzburkalo javnost, s obzirom na to da takva situacija otvara mogućnost da neki od tenisera neće nastupiti.

S obzirom na to, organizatori Gren Slema su odlučili da promene, odnosno, ''olabave'' određene mere. Konkretno, određenom broju nevakcinisanih, a naglašeno je da će broj biti jako mali, će biti dozvoljeno da budu učesnici isključivo uz medicinsko izuzeće od vakcinacije prilikom dolaska u Melburn.

Naglašeno je da nevakcinisani učesnici koji budu dobili pomenuto medicinsko izuzeće neće biti primorani na karantin, već samo na izolaciju koja će trajati od testa pri dolasku, do dobijanja (negativnog) rezultata na istom. Očekivano, najviše pažnje izazvalo je to da li će se u Melburnu pojaviti Novak Đokoivć. 

profimedia

 

Oglasio se i prvi čovek organizacije Kreg Tejli koji je rekao: "Ako se Novak pojavi, on će biti ili vakcinisan ili će imati medicinsko izuzeće".

On je dodao da želi najbolje igrače na turniru i da bi voleo da Novak učestvuje. Kaže i da Novak ne priča ni sa kim o svom statusu, kao ni da ga on to neće pitati jer to nije njegov posao.

Prethodno je objavljeno da će Đoković preskočiti ATP kup u Sidneju.

Organizatori: Izuzeće Ðokoviću dale dve nezavisne komisije

Organizatori Australijan opena saopštili su da je najbolji teniser sveta Novak Ðoković medicinsko izuzeće za nastup u Melburnu, uprkos strogim pravilima o vakcinaciji protiv korona virusa, dobio nakon striktnih procedura.

Ðoković je danas zvanično saopštio da će igrati na prvom gren slemu u sezoni i da je dobio medicinsko izuzeće.

"Ðoković je zatražio medicinsko izuzeće, a ono je odobreno nakon rigoroznog procesa, u kojem su učestvovale dve odvojene komisije medicinskih stručnjaka", navodi se u saopštenju Australijan opena.

Organizatori su saopštili da je molbu za dobijanje medicinskog izuzeća morao da odobrio nezavisan tim doktora, a nakon što je prva komisija utvrdila da su ispunjeni svi uslovi, molba je prosleđena drugoj komisiji, koju su angažovale vlasti u Australiji.

"Kako je i druga komisija utvrdila da su svi uslovi za izuzeće ispunjeni, Ðoković je dobio dozvolu za nastup u Melburnu", navodi se.

Ističe se da je molba za izuzeće je anonimna i čclanovi komisija ne znaju koji je teniseru u pitanju.

Komentari (0)

Sport