Tenis

Predsednik Ruske teniske federacije veruje Đokoviću: Novak sigurno ima razlog zašto je tražio medicinsko izuzeće

Komentari

Autor: Euronews

06/01/2022

-

12:44

Predsednik Ruske teniske federacije veruje Đokoviću: Novak sigurno ima razlog zašto je tražio medicinsko izuzeće
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prvi čovek Teniske federacije Rusije Šamil Tarpišev stao je u odbranu najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića za kojeg kaže da sigurno ima razlog zašto je tražio medicinsko izuzeće od obavezne vakcinacije.

On je u razgovoru za ruske medije podsetio da su se slične situacije događale i na Olimpijskim igrama u Tokiju, te da ne vidi problem ukoliko se isti ustupak učini i jednom od najboljih tenisera u istoriji.

"Već sam nekoliko puta rekao da su pravila jasna i da bi ona trebalo da budu ista za sve. Ali, ukoliko je Đoković već odleteo u Australiju, to znači da je to uradio sa nekim razlogom. Prošle godine su u Tokiju održane Olimpijske igre i imamo mnogo primera gde su određeni sportisti dobijali izuzeće od vakcina. Konkretno, astmatičari"#, kaže Terpišev i dodaje:

"Koliko se sećam Novak je u mladosti imao tih problem, ali ne znam da li to ima neke veze sa odbijanjem da primi vakcinu. Ali sigurno ima neki razlog za koji mi ne znamo. Ukoliko me pitate zašto on ne priča o tome i zašto ne otkrije svoj razlog odgovoriću vam vrlo jednostavno, pa niko ne voli da priča o svojim slabostima".

Komentari (0)

Sport