Tenis

I danas skup ispred Narodne skupštine u znak podrške Đokoviću: "Jedan je Nole"

Komentari

Autor: Euronews Srbija, Tanjug

07/01/2022

-

15:34

Tanjug

veličina teksta

Aa Aa

Građani su se i danas, kao i juče, okupili sa zastavama ispred Narodne skupštine u znak podrške najboljem svetskom teniseru Novaku Ðokoviću. Grupe okupljenih uzvikuju "Jedan je Ðoković Nole", a neki su doneli i teniske rekete i dodaju se lopticama.

Pojedini imaju majice sa likom Novaka. Saobraćaj se odvija normalno, jer se čitav skup odvija u pešačkoj zoni na ulazu u Skupštinu. Skup se održava drugi dan zaredom na poziv porodice Ðoković.

"Novak se dobro drži, podrška mu mnogo znači, a čekujemo da Australija u ponedeljak prizna svoju grešku koja je prema njemu učinjena", rekao je za Tanjug Ðorđe Ðokovicć, brat najboljeg tenisera sveta.

Kako je Đorđe Đoković ocenio posle skupa podrške, Novak Ðoković nije hteo da se povuče iz ovog meča i da sam napusti Australiju, jer bi to bilo priznavanje poraza, a on sam ne oseća nikakvu krivicu.

On je podsetio da je Novak i ambasador Srbije koji je dobio australijsku vizu da bi nastupio na Australijen openu, da je Australija pogrešila i da očekuje da će australijski sud u ponedeljak doneti ispravnu odluku.

Inače, srpski teniser se danas prvi put oglasio otkako je otišao u Australjiu, gde je trenutno u pritvoru dok čeka ponedeljak i konačnu odluku da li će biti deportovan nazad u Evropu.

On je na Instagram storiju čestitao Božić svojim pratiocima, pored toga, zahvalio se i svima na podršci.

"Hvala mojoj porodici, familiji, Srbiji i svim dobrim ljudima širom sveta koji mi šalju podršku. Hvala Bogu dragom na zdravlju", napisao je Đoković.

Podsetimo, Đoković je Božić dočekao u predgrađu Melburna, u izbegličkom hotelu, gde je smešten nakon što mu je odbijena viza.

On je najavio da će učestvovati na turniru Australijen open jer je dobio medicinsko izuzeće, ali mu je ulazak u državu odbijen posle sedam sati čekanja i neizvesnosti. Međutim, konačna odluka je odložena do ponedeljka,a za to vreme Đoković se nalazi u hotelu u Melburnu gde su obično smešteni tražioci azila.

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je usmeni protest amabasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju zbog, kako je saopšteno, nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen Novak Ðoković. U međuvremenu, vlasti Australije sada ispituju i vize drugih stranih tenisera.

Ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz izjavila je da postoje obaveštajni podaci koji pokazuju da sada postoje i drugi pojedinci koji nisu ispunili uslove za ulazak u zemlju i to, kako je rekla, mora da se istraži.

Komentari (0)

Sport