Tenis

Đoković imao medicinsko izuzeće, nedavno preležao koronu

Komentari

Autor: BBC

08/01/2022

-

08:55

Đoković imao medicinsko izuzeće, nedavno preležao koronu
Tanjug/AP/Mark Dadswell - Copyright Tanjug/AP/Mark Dadswell

veličina teksta

Aa Aa

Srpski teniser Novak Đoković imao je medicinsko izuzeće i nije morao da primi vakcinu protiv koronavirusa za ulazak u Australiju zbog nedavne infekcije kovidom 19, navode njegovi advokati u sudskim dokumentima, preneo je BBC.

"Datum prvog pozitivnog kovid PCR testa zabeležen je 16. decembra 2021. godine", rekli su.

Podsetimo, on je najavio da će učestvovati na turniru Australijen open jer je dobio medicinsko izuzeće, ali mu je ulazak u državu odbijen posle sedam sati čekanja i neizvesnosti. Međutim, konačna odluka je odložena do ponedeljka,a za to vreme Đoković se nalazi u hotelu u Melburnu gde su obično smešteni tražioci azila.

Ministarstvo spoljnih poslova uputilo je usmeni protest amabasadoru Australije u Srbiji Danijelu Emeriju zbog, kako je saopšteno, nedoličnog tretmana kojem je u Melburnu izložen Novak Ðoković. U međuvremenu, vlasti Australije sada ispituju i vize drugih stranih tenisera.

Ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz izjavila je da postoje obaveštajni podaci koji pokazuju da sada postoje i drugi pojedinci koji nisu ispunili uslove za ulazak u zemlju i to, kako je rekla, mora da se istraži.

Komentari (0)

Sport