Tenis

Treći dan zaredom skup podrške Đokoviću, njegov otac poručuje: Stavili su ga da gleda u zid, pokušavaju da ga slome

Komentari

Autor: Euronews Srbija

08/01/2022

-

15:44

Treći dan zaredom skup podrške Đokoviću, njegov otac poručuje: Stavili su ga da gleda u zid, pokušavaju da ga slome
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Hamish Blair, File

veličina teksta

Aa Aa

Ispred Skupštine Srbije i danas je održan skup podrške srpskom teniseru Novaku Đokoviću, treći dan uzastopno. On se, nakon što mu je odbijena viza za ulazak u zemlju, nalazi u karantinu u Australiji, gde čeka ponedeljak i odluku da li će biti deportovan nazad u Evropu, ili će ipak moći da se takmiči na Australijen openu.

Na skupu su govorili članovi porodice Novaka Đokovića, koji su pozivali na ovakva okupljanja i prethodna dva dana. Majka srpskog tenisera, Dijana Đoković, zahvalila se okupljenima "što su došli po ovakvom vremenu".

"Znam da noćima ne spavate zbog njega, da zbog njega niste kuvali ručkove kada on igra. Molim vas da mu kroz molitvu pošaljemo snagu da on prevaziđe ovo šta ga je snašlo u Australiji", rekla je ona.

Tanjug/AP/Darko Vojinović

 

Nakon nje, govorio je i Đokovićev otac Srđan Đoković, koji je poručio da je "zgrožen onim što se dešava" i da je "neverovatno ono što rade Novaku četvrti dan". 

"Jeste li videli snimak koliko se ljudi danas skupilo ispred tog zatvora u kom je Novak? Sa harmonikama i srpskim nošnjama, igralo se kolo. Novak to ne vidi, jer snimci koji su objavljeni kako im maše su od prošle godine. Sada su ga stavili da gleda u zid. Ali, ništa mu ne mogu", rekao je.

Dodao je, ipak, da mu Srbija pruža ljubav koju on oseća.

Tanjug/AP/Darko Vojinović

 

"Tu ljubav on oseća. On je mentalna gromada, iako pokušavaju da ga slome. Mogu samo da mu poručim da su smešni. Smešni ste i žalosni, sami sebi dajete autogolove. Nećete uspeti, jer je narod uz njega, ceo svet. I pravoslavci, hrišćani, muslimani, budisti. Ovo mu više vredi nego da je osvojio na desetine tih njihovih Grend slemova", rekao je Srđan Đoković.

Dodao je da su australijske vlasti htele da pomere odluku o eventualnoj deportaciji za još nekoliko dana, ali da su bile suočene sa "velikom peticijom našeg naroda da to mora da se završi u ponedeljak".

"Ako sud odluči da mora da izađe, on će izaći iz Australije. Ako odluči da ostane, on će ostati, ali neće političari da odlučuju o najboljem sportisti svih vremena", istakao je Srđan Đoković.

Svi čekaju odluku suda

Podsetimo, suđenje srpskom teniseru Novaku Đokoviću, na kome će biti odlučeno da li će biti deportovan u Evropu ili će ostati u Australiji i učestvovati na prvom gren slemu sezone, održaće se 10. januara u 10 časova po lokalnom Australijskom vremenu. Po vremenu u Srbiji, to znači da će suđenje početi tačno u 00:00 između nedelje i ponedeljka.

Kako piše na internet-stranici suda u Australiji gde je objavljen spisak suđenja zakazanih za 10. januar, suđenje Đokoviću obaviće se "na daljinu", a svako ko je zainteresovan moći će da ga prati uz pomoć instrukcija na ovom sajtu.

Tanjug/AP/Darko Vojinović

 

Đoković se nalazi u karantinu u Australiji, gde je zadržan nakon što mu je odbijena viza za ulazak u tu zemlju pre tri dana. On je, prvobitno, najavio da će učestvovati na Australjen openu, jer je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije protiv koronavirusa, ali nakon dugih osam sati po sletanju na aerodrom u Melburnu, ipak je obavešten da ne može da uđe u zemlju.

Od tada je u hotelu gde su inače smešteni ilegalni imigranti, a sada se zna i kada će biti doneta konačna odluka o tome da li će biti deportovan. On se juče, prvi put otkako je u Australji, oglasio na Instagramu, čestitavši Božić i zahvalivši se svima na podršci.

U dokumentima koje je podneo Đokovićev pravni tim vlastima Australije u pokušaju da se ospori odluka o zabrani ulaska u zemlju, piše da je teniser imao medicinsko izuzeće i da nije morao da primi vakcinu protiv koronavirusa za ulazak u Australiju zbog nedavne infekcije kovidom 19.

Komentari (0)

Sport