Tenis

Australijski sud odbio zahtev tužilaštva da odloži suđenje Novaku Đokoviću, odluka u ponoć

Komentari

Autor: Tanjug, Rojters

09/01/2022

-

08:20

Australijski sud odbio zahtev tužilaštva da odloži suđenje Novaku Đokoviću, odluka u ponoć
Tanjug/AP/Hamish Blair - Copyright Tanjug/AP/Hamish Blair

veličina teksta

Aa Aa

Australijski sud odbio je zahtev federalnog tužilaštva da odloži suđenje Novaku Ðokoviću i tužilaštvu da još dva dodatna dana za pripremu.

Sudija Entoni Keli odbio je taj zahtev, pa će sutra od 10 sati, odnosno večeras u ponoć po našem vremenu, saslušati Novaka Ðokovića i tim ministarke unutrašnjih poslova Karen Endrjuz, prenose australijski mediji.

Endrjuz je zatražila da se suđenje pomeri za sredu, ali je sudija Entoni Keli to odbio.

"Ako Tenis Australija odluči da može da radi šta hoće kako bi organizovala svoj događaj, ona će to učiniti. Ono što ja mogu je da obezbedim da svaki deo ovog suda pomogne stranama u procesu da nađu najbolje moguće rešenje", rekao je Keli.

S druge strane, Rojters smatra da australijske vlasti danas nastoje da pravno obrazlože svoju odluku i ponište skandalozan odnos prema srpskom teniseru.

Ministar zdravlja Greg Hant je na konferenciji za novinare odbio da komentariše Novakovo zatvaranje, ali je lakonski primetio da su vize ukinute još nekolicini učesnika.

Ne pominjući direktno Novaka, ministar finansija Sajmon Birmingem, izjavio je na televiziji Kanal 9 da "postoji jasna razlika između viza i uslova za ulazak" i naglasio da uslovi za ulazak imaju prioritet u odnosu na vizu.

Ðoković osporava odluku da mu se ukine viza i u subotu je prekinuo ćutanje predočivši da mu je odobreno izuzeće zbog preležanog kovida-19 u decembru prošle godine.

Drama i skandal u Melburnu potresli su svet tenisa i izazvali tenizije između Srbije i Australije, ali i postali poligon za ekslaciju sukoba između vakcinisanih i anti-vaksera širom sveta, prenosi Rojters.

Češka igračica Renata Voracova, koja je bila zatočena u istom pritvorskom hotelu kao i Ðoković i kojoj je ukinuta viza zbog problema sa izuzećem od vakcine, napustila je Australiju, a prethodno je ušla u zemlju i igrala na jednom turniru.

Ðokovićeva situacija je skrenula pažnju svetske javnosti i na skromno zdanje hotela u Melburnu koji je do "slučaja Novak" bio najpoznatiji po azilantima koji su se žalili da im australijske imigracione vlasti daju "ucrvljanu hranu za jelo".

Komentari (0)

Sport