Tenis

Kirjos: Sramota je kako se odnosimo prema Ðokoviću

Komentari

Autor: Tanjug

11/01/2022

-

11:17

Kirjos: Sramota je kako se odnosimo prema Ðokoviću
Nik Kirjos - Copyright Tanjug/AP Photo/Alberto Pezzali

veličina teksta

Aa Aa

Australijski teniser Nik Kirjos je na društvenim mrežama podržao srpskog tenisera Novaka Ðokovića i istakao da je nezadovoljan načinom na koji se najbolji igrač na svetu tretira u Australiji.

"Sramota me je kao australijskog sportistu kako se odnosimo prema Ðokoviću posle svega što je taj čovek napravio za Australiju i za sport. Mislim da način na koji se odnosimo prema njemu nije ispravan, ali mediji to vole, oni vole da dele ljude", napisao je on na storiju na Instagramu.

Kirjos se trenutno nalazi u izolaciji jer je pozitivan na koronavirus.

"Ne osećam se idealno zbog koronavirusa, ali učiniću sve da se oporavim do starta Australijan opena 17. januara".

Kirjos je najbolji rezultat u Melburnu ostvario 2015. godine, kada je igrao u četvrtfinalu.

Podsetimo, Novak  Đoković  dalje čeka odluku da li će biti deportvan, a sve zavisi od jednog čoveka. Naime, šŠanse Novaka Đokovića da odbrani titulu na Otvorenom prvenstvu Australije u tenisu i dalje su neizvesne jer australijski ministar za imigracije Aleks Houk je taj koji odlučuje hoće li mu ukinuti vizu, međutim on to neće učiniti danas, piše australijiski portal "Ejdž".

Kako se navodi, australijska vlada i dalje ispituje da li je Novak Ðoković na svojim formularima za ulazak u zemlju izneo nesitinu, a kancelarija ministra za imigracije Aleksa Houka potvrdila je da on još uvek rasmišlja o tome da li da ukine vizu Ðokoviću.

Kako prenosi australijski portal "Ejdž", Ðoković je u tom dokumentu naveo da nije putovao u poslednjih 14 dana pre nego što je došao u Australiju 5. januara. Kako se tvrdi, Ðoković je viđen na terenima u Srbiji 25. decembra, a 2. januara kako trenira u Španiji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport