Tenis

Beker prokomentarisao izjave Srđana Đokovića i dao savet Novaku: "Osvoji AO, pa se vakciniši"

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2022

-

20:23

Beker prokomentarisao izjave Srđana Đokovića i dao savet Novaku: "Osvoji AO, pa se vakciniši"
Boris Beker i Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Bivši trener Novaka Đokovića, Boris Beker, veruje da je srpski teniser imao "najgoru moguću pripremu" za 2022. godinu, ali misli i da je favorit za trofej ako pregura prvu nedelju.

Đokoviću je poništena viza po dolasku u Australiju jer granična policija nije smatrala da je njegovo medicinsko izuzeće bilo dovoljno za ulazak u državu. Proveo je četiri dana u karantinu pre nego što je saslušan pred sudijom, koji ga je pustio.

Đoković bi trebalo da igra prvi grend slem turnir u sezoni, iako austarlijske vlasti imaju pravo da mu ponovo ukinu vizu. On trenira u Melburn parku, ali neće imati pripremne mečeve.

"Njegove pripreme su najgore ikada pred grend slem. Ne samo da nije bio na terenu šest dana, nije mogao da jede ono što mu je potrebno. Posle svega, nije znao do ponedeljka uveče da li će ostati ili neće, da li će morati da se vrati", rekao je Boris Beker za Eurosport i nastavio:

"Ako bude ranjiv, to će biti u prvoj nedelji turnira. Ako pregura to, onda je favorit za trofej", istakao je Beker.

Odluka da se dozvoli Đokoviću da ostane u Australiji uprkos tome što nije vakcinisan izazvala je brojne reakcije. Beker je stao uz Đokovića, uz ocenu da ima mentalitet "uličnog borca", ali je doveo u pitanje šta će se dogoditi ako se ne bude vakcinisao protiv virusa korona.

"Prvo mi ga je bilo žao. Poznajem ga veoma dobro, i dalje smo bliski prijatelji. Mnogo toga je bilo pogrešno. Pitanje je ko je ispao loš momak. Publika misli da je to Novak. Ponekad pravi duple greške, ali je imao ispravna dokumenta"

"Pitam se šta će se dogoditi u budućnosti. Da li želi da ima ovakvu dramu na svakom grend slemu? Pravila postaju sve striktnija. Zato je moje mišljenje da sada treba da odigra Australijan open što bolje, a onda da pokuša da shvati da će mu biti lakše ako se vakciniše".

Beker se dotakao i Đokovićeve porodice, posebno nastupa u javnosti oca Srđana. Smatra da su njegovi komentari nakon puštanja iz karantinskog hotela bili beskorisni.

"Otac će sigurno zažaliti zbog nekih izjava koje je dao pre nekoliko dana. Činjenica da su takve reči došle iz porodice, nije mu baš pomogla. Njegovi roditelji su veoma emotivni, brat takođe", naglasio je Beker.

Otvoreno prvenstvo Australije u Melburnu počinje 17. januara.

Komentari (0)

Sport