Tenis

Zverev o merama u Melburnu: Da nas testiraju, bilo bi pozitivnih na Kovid

Komentari

Autor: Euronews

19/01/2022

-

18:17

Zverev o merama u Melburnu: Da nas testiraju, bilo bi pozitivnih na Kovid
Aleksandar Zverev - Copyright Tanjug/AP/Hamish Blair

veličina teksta

Aa Aa

Nemački teniser Aleksander Zverev je rutinski, za nepunih dva sata igre, savladao Džona Milmana rezultatom 3:0 (6:4, 6:4, 6:0) i plasirao se u 3. kolo Australijan opena.

Posle meča, treći reket sveta je govorio o najboljim igračima na tvrdoj podlozi, potencijalnim favoritima na prvom grend slem turniru u godini, u odsustu, najboljeg, Novaka Đokovića. 

"Novak je najbolji na betonu, u to nema sumnje. Osvojio je najviše turnira. Danil Medvedev igra sjajno, trijumfovao je na nekoliko turnira poslednjih meseci i godina, i jedan je od najboljih na tvrdoj podlozi. Ja sam osvojio Olimpijske igre i ATP finale, mislim da isto mogu da igram veoma dobro na betonu, kao i Cicipas, ali i Rafael Nadal, na njega ne smete da zaboravite kada je u pitanju ovaj turnir", rekao je Zverev.

Nemački teniser ukazao je na izostanak mera predostrožnosti na Australijan openu u odnosu na prethodnu godinu. 

U Melburnu ne postoje učestala testiranja igrača, takođe, u potpunosti im je dozvoljeno kretanje.

"Dozvoljeno nam je da idemo napolje, da jedemo u restoranima... Ima mnogo pozitivnih slučajeva u Melburnu i u Australiji. Bilo je nekoliko slučajeva i među teniserima pre početka turnira. Mislim da ih takođe ima i sada, ali nas ne testiraju. Ako bi nas testirali, sigurno bi bilo mnogo više pozitivnih slučajeva nego što ih sada ima. Ovde sam da igram turnir, ima mnogo slučajeva i zato ne idem napolje mnogo, ne idem po restoranima, ne idem nigde osim u hotelsku sobu i na trening. Ne želim da dovodim sebe u rizik, pa sam napravio neku vrstu 'balona'. Želim sebi da dam najbolje moguće šanse", kazao je Zverev.

Komentari (0)

Sport