Tenis

Direktor Australijan opena neće podneti ostavku zbog "slučaja Đoković": Nismo platili Novaku put i zakonske takse

Komentari

Autor: Tanjug

20/01/2022

-

10:00

Direktor Australijan opena neće podneti ostavku zbog "slučaja Đoković": Nismo platili Novaku put i zakonske takse
Novak Đoković - Copyright Tanjug AP/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Australijan opena Kreg Tajli rekao je da neće podneti ostavku zbog sage o Novaku Ðokoviću i demantovao je navode da je Tenis Australije platio zakonske takse, ali i putne troškove najboljem teniseru sveta.

Ðokoviće je deportovan iz Australije u nedelju uveče, nekoliko sati nakon što je Federalni sud odbacio njegov pokušaj da ostane u zemlji i igra na turniru na kojem se nadao da ćee osvojiti rekordnu 21. grend slem titulu.

"Fokusiramo samo na održavanje velikog događaja i nadam se da ćemo imati ovde dve sjajne sedmice", rekao je Tajli za Kanal 9 u Melburn Parku.

On se takođe osvrnuo i na izveštaje u lokalnim medijima u kojima se navodi da je Tenis Australije platio Ðokovićeve sudske troškove i troškove njegovih putovanja.

"Video sam te izveštaje. Ti navodi su jednostavno neistiniti", rekao je Tajli.

Podsetimo i da se danas oglasio i Federalni sud Australije u kojem je obrazložio svoju odluku o ukidanju vize najboljem teniseru na svetu koji je psole 11 dana deportovan iz Australije.

"Odbacujemo tvrdnju da ministar nije mogao da pronađe ili da zaključi da je Đoković imao stav da se protivi vakcinaciji. Ministar je mogao da zaključi da je Đoković odlučio da se ne vakciniše zato što se protivi vakcinaciji ili ne želi da bude vakcinisan", navodi se u saopštenju koje je objavljeno na sajtu Federalnog suda i dodaje:

"Ministar je takođe mogao da zaključi da će javnost gledati na njegov stav onako kako su ga mediji prikazali: da nije voljan da bude vakcinisan... Postoje dokazi da Đoković nije poštovao mere javnog zdravlja tako što je prisustvovao dogadjajima na kojima nije nosio masku, u vreme dok je bio pozitivan na COVID.

Navodi se i da je bilo "moguće zaključiti da ovo može podstaći stav o kršenju propisa o javnom zdravlju".

Prvi teniser sveta je posle 11 dana agonije deportovan iz Australije kada mu je ukinuta viza a o kojoj je proteklog vikenda odlučivalo tročlano veće na čelu sa sudijom Džejmsom Alsopom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport