Tenis

Đoković pred meč u Dubaiju: Većina igrača su prijateljski nastrojeni, ne mogu da kažem da je to bio slučaj u Australiji

Komentari

Autor: Euronews

21/02/2022

-

13:00

Đoković pred meč u Dubaiju: Većina igrača su prijateljski nastrojeni, ne mogu da kažem da je to bio slučaj u Australiji
Đoković proslavlja poen u duelu sa Rubljovim - Copyright Tanjug/AP Photo/Luca Bruno

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigaće prvi meč u 2022. godini na turniru Dubaiju, gde je na konferenciji za medije otkrio da se oseća odlično i da je lepo prihvaćen.

"Većina igrača koje sam video ovde, mada ih nisam video previše, bili su pozitivni i prijateljski nastrojeni. Lepo je to videti, ne mogu da kažem da je to bio slučaj u Australiji, gde je bilo pomalo čudno. Ovde je zasad sve u redu", kaže Đoković.

Osvrnuo se i na izveštaje u vezi sa njegovim PCR testovima sredinom decembra.

"Mediji spekulišu u vezi s time. Ono što mogu da kažem jeste ono što sam rekao svima: nisam IT stručnjak… U poslednje dve godine sam uradio mnogo PCR i brzih testova, kao i svi na Turu. Nisam u poziciji da razumem kako se ti testovi procesuiraju i registruju. Drago mi je da je Institut za javno zdravlje u Srbiji izašao u javnost i potvrdio te testove. Nisam stručnjak, pa ne mogu da zalazim u detalje", rekao je.

Tanjug/AP/Kamran Jebreili

 

Đokovićeva prva prepreka će biti 57. teniser sveta Lorenco Museti, sa kojim će se sastati nešto posle 18 časova.

"Museti je mlad, nezgodan i vrlo talentovan igrač. Nedavno je pobedio Hurkača u Roterdamu. Igrali smo pet setova na Rolan Garosu, to su uslovi koji njemu više odgovaraju. Ovde je oduvek bilo brzo, a sada su uslovi najbrži ikada ovde. Servis je veoma važan. Nadam se da ću dobro početi meč, nadam se dobroj atmosferi na tribinama", rekao je prvi reket sveta.

Rekorder takmičenja je Rodžer Federer sa osam titula, dok Novak ima pet, pa su srpskog tenisera pitali da li misli da može da prestigne Švajcarca.

"To je još na dugom štapu rekao bih. On je pobedio ovde osam puta. Mislim da sam ja to uradio pet puta. Ne znam koliko ću još godina igrati na najvišem nivou i biti jedan od kandidata za titulu. I dalje se osećam dobro", izjavio je Novak.

Tanjug/AP/Kamran Jebreili

 

"U kontaktu sam sa Zlatanom, ali ne sve vreme"

Odgovorio je i na pitanje da li je u kontaktu sa fudbalerom Milana, Zlatanom Ibrahimovićem, koji je javno pružio podršku Đokoviću posle nemilih dešavanja na Australijan openu.

"U kontaktu sam sa Zlatanom, ali ne sve vreme. Čujemo se povremeno. Znamo se više od deset ili 15 godina. Njegov sam navijač i cenim sve što je postigao. Pričamo istim jezikom, a naravno da se osećamo bliskim. Razmenili smo poruke posle australijske situacije. Dao mi je javno podršku što zaista cenim. Da, ja sam navijač Milana i nadam se da ćemo ga opet videti na terenu. Znam da je povređen i da je sada u procesu rehabilitacije. Nadam se da ćemo uzeti Skudeto ove godine", zaključio je Novak.

Takmičenje u Dubaiju igra se za nagradni fond od 2,8 miliona dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Sport