Tenis

Ešli Barti odustala od Indijan Velsa i Majamija: Još nije spremna za tako velike turnire

Komentari

Autor: Euronews

04/03/2022

-

10:37

Ešli Barti odustala od Indijan Velsa i Majamija: Još nije spremna za tako velike turnire
Ešli Barti odustala od Indijan Velsa i Majamija: Još nije spremna za tako velike turnire - Copyright Tanjug/AP/Hamish Blair

veličina teksta

Aa Aa

Najbolja teniserka sveta Ešli Barti odlučila je da odustane od učešća na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, prenose svetski mediji.

Australijanka je kao razlog ove odluke navela da još nije dovoljno fizički spremna da igra na tako velikim turnirima i otkrila da joj je potrebno još vremena za odmor.  

"Nisam sigurana da sam dostigla nivo koji je potreban za ovako velike turnire. Nisam uspela dovoljno da se oporavim nakon Australijan opena i morala sam da donesem ovakvu odluku, veoma mi je žao zbog toga, jer zaista volim Indijan Vels i Majami. To su izuzetno velika turniri, ali oporavak ipak treba da bude na prvom mestu", poručila je Barti.

Zbog ovakve odluke Australijanka će izgubiti 1.000 bodova budući da je prošle godine trijumfovala u Majamiju, ali i imajući u vidu da ima gotovo 3.000 bodova više od najbližeg pratioca, liderska pozicija na WTA listi joj nije ugrožena.

Komentari (0)

Sport