Tenis

Tenis je moj život, želim da ga igram u miru: Danil Medvedev poslao poruku pred početak Indijan Velsa

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2022

-

11:02

Tenis je moj život, želim da ga igram u miru: Danil Medvedev poslao poruku pred početak Indijan Velsa
Tenis je moj život, želim da ga igram u miru: Danil Medvedev poslao poruku pred početak Indijan Velsa - Copyright Tanjug/AP/Eduardo Verdugo

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Danil Medvedev pozvao je na stišavanje ratnih dejstava između njegove Rusije i Ukrajine i naglasio da se nada kako će se situacija brzo smiriti.

On je to rekao uoči početka Indijan Velsa, na kojem će imati priliku da uveća prednost nad Novakom Đokovićem koji nije dobio dozvolu da učestvuje na takozvanom "Petom Grend slemu" jer nije vakcinisan.

"Jedina poruka koju ima da kažem u ovom trenutku je da sam za mir u celom svetu, a verujem da svaki teniser želi da kaže isto to", rekeo je Medvedev kojem je zabranjeno da se takmiči pod ruskom zastavom i dodao:

"Tenis je sport koji volim, njemu sam posvetio ceo život i želim da ga promovišem. Volim da putujem, igram u različitim državama i upoznajem različite kulture, ali želim i da promovišem moju zemlju. Zato je situacija u ovom trenutku veoma teška, neki ekipni sportovi su doneli odluku da se ruskim sportistima zabrani učešće, a ne znam šta će biti sa tenisom. Nadam se da do toga neće doći".

Komentari (0)

Sport