Tenis

Rafael Nadal: Oštrije kazne za nesportsko ponašanje igrača

Komentari

Autor: Euronews

12/03/2022

-

14:29

Rafael Nadal:  Oštrije kazne za nesportsko ponašanje igrača
Nadal - Copyright AP Photo/Simon Baker

veličina teksta

Aa Aa

Rafael Nadal će trijumfalni niz u 2022. godini pokušati da nastavi i na turniru u Indijan Velsu. 

Španac je u ovoj godini pobedio u Melburnu, na Otvoren prvenstvu Australije i potom i u  Akapulku, a spreman je da u istom ritmu nastavi i na mastersu u Americi, koji je tokom karijere osvajao tri puta. 

Po dolasku u Indijan Vels četvrti reket sveta osvrnuo se na slučaj Aleksandera Zvereva i njegove suspenzije sa turnira u Montereju.

Nemački teniser je kažnjen sa 40.000 dolara, oduzimanjem osvojenih poena i nagrade, ali i uslovnom kaznom u trajanju od godinu dana, koja kaže da će biti suspendovan sa takmičenja osam nedelja u slučaju ponavljanja prekršaja.

Nadal smatra da je ATP mogao da bude oštriji i prema Zverevu.

"Imam dobar odnosa sa Sašom, dopada mi se, često i treniramo zajedno, tako da mu želim sve najbolje. I on sam zna da nije bio u pravu, to je priznao odmah i to je svakako pozitivna stvar. Ako nismo u stanju da kontrolišemo ovakav vid ponašanja na terenu i da ga kaznimo malo jače, onda se mi kao igrači osećamo sve moćnijim kako vreme ide. U ovom sportu, moramo da dajemo pozitivan primer, posebno deci. Dakle, ne želim da Saša bude kažnjen, ali s druge strane, voleo bih da vidim snažnije sankcije za ovakvo ponašanje. One će zaštititi sport, sudije i sve prisutne na mečevima", zaključio je Nadal.

Komentari (0)

Sport