Tenis

Đoković optimista pred završne borbe na Rolan Garosu: Iskustvo je na mojoj strani

Komentari

Autor: Euronews

28/05/2022

-

10:13

Đoković optimista pred završne borbe na Rolan Garosu: Iskustvo je na mojoj strani
Đoković optimista pred završne borbe na Rolan Garosu: Iskustvo je na mojoj strani - Copyright Tanjug/AP/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se osminu finala Rolan Garosa, gde ga sutra očekuje duel protiv Dijega Švarcmana.

Ukoliko tu prepreku uspešno prebrodi prvi reket sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Rafaela Nadala, a u narednom kolu to može biti najveća mlada zvzda svetskog tenisa Karlos Alkaraz.Rafel Nadal.

"Treba biti iskren i reći da nas je Alkaraz sve iznenadio dobrim rezultatima ove godine. Ali, isto tako, svi smo znali da je on talentovan i vredan teniser, koji je zaslužio sve ovo što mu se dogagađa. Doneo je nešto novo tenisu i moramo da mu budemo zahvalni na tome“, kaže Đoković.

Mladi Španac je u polufnalu Mastersa u Madridu uspeo da pobedi Đokovića, što Novaku samo podiže još više dozu opreza pred potencijalni duel sa njim.

"Gren slem turniri su mnogo drugačiji od svega ostalog i sasvim je normalno da tu bitnu ulogu ima iskustvo koje Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Aleksander Zverev i ja imamo. Međutim, to nije jedino što je bitno, jer pobendika odlučuje mngo faktora. Na ovakvim tunirima ne smete da podcenite nijednog protivnika, jer to može da vam se osveti, budući da svaki tenise na Gren slemu ima posebnu motivaciju“, rekao je Đoković.

Komentari (0)

Sport